IFK Malmös B/U-lag har nu bara Lunds BK framför sig i reservlagsserien division 1 Elit. Detta efter att "gulingarna" på måndagen tagit sin femte raka seger genom att besegra Ramlösa Södra FF med klara 3-1 (1-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under den första kvarten var vi alldeles för passiva i spelet. Det märktes redan på uppvärmningen och då spelarna verkade ha tankarna någon annanstans kan vi tacka Festim Bytyqi som så långt höll oss kvar i matchen.

Den stora vändningen kom när Walid Shams gjorde 1-0 i den 18:e minuten. Det gav ett helt annat lugn och trygghet i spelet under resterande matchtid som där i stort sett inte finns någonting negativt att säga om.

Spelet var i samma stil som det har varit under hela den här säsongen. Det var oerhört stabilt i de bakre leden, medan det i anfallsspelet varvades mellan inövade kombinationer och individuella beslut.

De fick föra spelet i andra halvlek, men det var medvetet eftersom vi skulle köra med ett högt försvarsspel och på sådant sätt kunna ställa om snabbt till anfall. En taktik som resulterade i både ett 2-0 och 3-0-mål inom loppet av bara några minuter.

Sista målet i matchen var olyckligt även om de inte är något som vi hakar upp oss på. Jag gav en signal till Ali Burrniku om att låta klockan ticka, men han satte sig i ett svårt läge som gjorde att de kunde kontra, få straff och spräcka vår nolla.

Startelvan (4-5-1): Festim Bytyqi – Mateo Mandic, Srdjan Remetic, Karim El hage, George Safi – Tobias Liljewall, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic – Ismail Güven. Avbytare: Walid Shams (Ismail Güven 10), Toni Parlov (Tobias Liljewall 43), Erol Ali (Edis Djugumovic 65).