Gula Damer föll med uddamålet

Gula Damer FF var inte alls långtifrån att få en poäng med sig från måndagens hemmamatch i division 3 Södra mot Skillinge IF som slutade med en uddamålsförlust, 1-2 (0-1).

Linda Carlsson, spelande tränare i Gula Damer FF:

En mycket strulig inledning innan matchen startade. Matchen var inbokad till klockan 19:00 enligt spelschemat, men tydligen ska vår tidigare tränare, Bengt Christensen, och Skillinge ha kommit överens om 19:30 då matcherna lades.

Ett tryckfel av Skånes Fotbollförbund enligt domaren som hade blivit uppringd om detta under eftermiddagen.

Vi var i alla fall på plats för att starta matchen 19:00, men fick vänta till 19:25 då domaren blåste igång matchen och då var vi verkligen taggade och lite smått irriterade.

Vi skapade en hel del lägen som borde ha resulterat i mål, medan Skillinge inte hade några direkta farligheter. De fick några hörnor som inte var direkt farliga, men oturligt nog boxade Annica Påhlsson en av dem i eget mål.

Det kan vara lite struligt mellan varven med endast elva spelare. Emma Dahlstrands sko sprack så hon fick gå ut en stund och tejpa ihop skon samt skicka iväg sin pappa för att hämta nya skor (som anlände till halvlek). Även Linda Sköldeborn behövde ut ett tag och fixa till sin tejpning, men vi löste detta bra med tio spelare också.

Den andra halvleken inledde Skillinge bäst och fick in 2-0 efter en kvarts spel. Vi fortsatte att skapa en del framåt, men bollen ville inte in i målet.

Med cirka 15 minuter kvar gick vi ner på tre backar och skickade upp Linda Sköldeborn i anfallet samt gjorde några andra små justeringar.

Linda Sköldeborn fick en chans där målvakten dock gjorde en jätteräddning. Skillinge hade också några lägen, men vi löste det bra där bak. Och i 86:e minuten kom äntligen kvitteringen genom Josefine Björkegren.

Återigen var det en härlig insats från alla. Dagens spelare var dock Ida Rahn Johansen som nog är den som slet och jobbade mest under matchens 90 minuter.

Det är absolut den matchen där vi har haft störst möjlighet att plocka hem en trepoängare, något som hade kunnat gå vägen med lite mer flyt och skärpa i avsluten.

Gula Damer FF – Skillinge IF 1-2 (0-1)

Arena: Heleneholms IP, konstgräs
Domare: Johan Bergqvist, Malmö
Mål: 0-1 Marie Andersson, 0-2 (59) Julia Edman, 1-2 (86) Josefine Björkegren
Varningar:

GULA DAMER FF (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Linda Sköldeborn
Emma Dahlstrand
Linda Carlsson

Josefine Björkegren
Ida Rahn Johansen
Carina Björkqvist
Carolina Videla

Pegah Nosrati
Frida Emanuelsson

Avbytare