U-laget utnyttjade inte sitt övertag

Det var en klar dominans av IFK Malmös U-lag under stora delar av onsdagens match i juniorserien division 1 mot Högaborgs BK. "Gulingarna" lyckades dock trots detta inte vinna matchen som man till slut förlorade med 1-2 (0-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi startade matchen på ett bra sätt. Spelarna följde de riktlinjerna som vi hade satt upp på förhand för matchen och tog också ett spelmässigt grepp om händelserna på planen. Det kändes som att det här skulle vi vinna.

Ett kollektivt misstag, där vi fullständigt tappade markeringen i samband med en fast situation, blev ödesdigert eftersom de kunde rinna ifrån och ta ledningen med 1-0 i den 23:e minuten.

Under hela den andra halvleken befann vi oss på deras planhalva. Spelet på den sista tredjedelen fungerade dock inte riktigt som vi ville för trots mängder av målchanser hade vi enorma problem att få in bollen.

På slutet flyttade vi upp folk i jakten på ett segermål. Alden Smajlovic hade ett friläge i den allra sista minuten, men missade och följden blev att Högaborg istället kunde göra 2-1 på en kontring.

Det känns förstås tråkigt att inte kunna vinna en sådan här match där vi var bättre än Högaborg. Vi hade dock tyvärr inte flytet riktigt på vår sida och då kunde Högaborg, som också är ett bra lag, vinna lite turligt.

Startelvan (4-5-1): Johan Elvström – Alden Smajlovic, Martin Sosa, Toni Parlov, Daniel Weclewicz – Mohammad Ibrahim, Erol Ali, Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Omar Aouida – Walid Shams. Avbytare: Ahmed Mohamed (Ali Burrniku 46), George Safi, Maher Touhami, Milos Nikolic.