Avspark: Motala AIF – IFK Malmö

På söndag den 15 juni klockan 16:00 är det avspark mellan Motala AIF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
 
TRUPPERNA
 
Motala AIF: Rickard Göthberg, Tobias Tesell – Jens Göthberg, Henrik Nilsson, Thomas Johansson, Simon Svensson, Ola Grändås, Tobias Johansson, Cheick Diallo, Arsim Gashi, Andreas Högberg, Daniel Leinar, John Erlandsson, Niklas Högberg, Mate Dujilo, Holm Kühl.
 
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ismail Güven, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Dzevad Nezirevic, Tobias Liljewall, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind.
 
AKTUELLT

Motala AIF: Under de senaste veckorna har Motala AIF haft problem med en del småskador, men dessa ska vara läkta till matchen mot IFK Malmö där mittfältaren Andreas Högberg dessutom är tillbaka efter avstängning.

 
Det ser däremot ut att vara betydligt värre med anfallaren Fredrik Johansson som skadade knäet i den senaste hemmamatchen mot Husqvarna FF. Johansson, som har varit ordinarie under hela säsongen, befaras ha råkat ut för en korsbandsskada och i sådana fall är säsongen över. Besked kommer om två veckor.
 
IFK Malmö: Situationen kunde ha varit betydligt ljusare i IFK Malmö. Högerbacken Dan Mårtensson är tillbaka efter avstängning, men varken Daniel Jovanovic (feber), Edis Djugumovic (sjuk) eller Philip Milenkovic (ljumskskadad), kan vara med av spelarna i 16-mannatruppen mot Norrby IF.
 
Fotskadade lagkaptenen Joakim Persson kommer att vara borta i ytterligare en månad. Under veckan fick nämligen den 20-årige innermittfältaren reda på att han fått en spricka i foten och något spel är således inte aktuellt förrän efter sommaruppehållet.
 
TRÄNARNA TYCKER
 
Göran Ekh, tränare i Motala AIF: Västra Frölunda IF är det bästa laget som har vi mött hittills i den här serien och att de besegrade oss med 3-1 finns egentligen ingenting att säga om. Vi gjorde så gott vi kunde, men de fick verkligen spelet att lossna och då presterade de en mycket bra fotboll.
 
Det som vi hoppas på mot IFK Malmö är framförallt att det blir en välspelad match mellan två lag som vill spela fotboll. Vi vet vad vi kan och som nykomling är 14 poäng en helt okej start, därför gäller det att vi fortsätter att ta en match i taget och inte tittar för långt fram.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö:
De två senaste matcherna mot Skärhamns IK och Norrby IF har bjudit på ett klart fall framåt. Vi har pratat en del om att ta oss samman, samt att åter bli trygga i vårt spel och fyra av sex poäng visar att vi är på god väg.

För att det ska vara tal om ett trendbrott gäller det dock att vi kan följa spåret ett bra tag framöver. Det är inga stora avstånd uppåt, men för att det inte ska bli det och vi ska kunna klättra i tabellen, måste vi börja vinna en del matcher på raken.