Inför P95 – IF Limhamn Bunkeflo 2007

På söndag tar IFK Malmös P95 emot gästande IF Limhamn Bunkeflo 2007 och vinnaren i det mötet kan titulera sig segrare i den mycket spännande serien, P13 Sydvästra grupp A.
 
Just nu toppar Malmö FF serien med 22 poäng och en målskillnad på 41-9. Å andra sidan har våra stadiongrannar spelat klart sina samtliga omgångar (totalt nio matcher) och laget jagas nu av LB07 på 21 poäng och IFK Malmö med sina 20 poäng, som båda ska mötas i den sista omgången.

LB07:s målskillnad på 36-13 gör att de inte kan sikta på oavgjort om de vill vinna serien eftersom Malmö FF då skulle vinna serien på lika många poäng, fast med bättre målskillnad. Båda lagen måste gå för seger på söndag om de vill titulera sig mästare.

 
Senaste matchen för IFK Malmö var i mötet med Husie IF som slutade med klara 4-0 (1-0) till ”di gule”. Laget kontrollerade tillställningen från början till dess slut och bjöd motståndarna på blott en riktigt het målchans, frisparken som knorrade sig in mot krysset, men som Nils Löfberg i målet kunde tippa till en resultatlös hörna.
 
Laget förde spelet och med bortåt 70 procent i bollinnehav visade ”di gule” återigen sin spelskicklighet och beslutsamhet. Under torsdagens träning gnuggades det på detaljer i anfallsspelet, alternativa spelsystem och fasta situationer, offensiva såväl som defensiva.
 
Noterbart är att laget blott släppt in fem mål i serien, vilket är i en klass helt för sig självt. Anmärkningsvärt är att laget släppt in mål enbart mot de fyra lagen som parkerar i slutet av tabellen.

Två insläppta mål blev det mot IFK Klagshamn, ett på en diskutabel straff och ett mål föll när ”di gule” var reducerat till nio man. Ett mål mot Kvarnby IK blev det, i matchens sista minut, så även målet som Hyllie IK svarade, även det i matchens sista minut. 

Det femte målet gjorde Trelleborgs FF, också det på en straffspark, men det krävdes två straffar för att kunna överlista Nils Löfberg i målet. Mot övriga lag i serien har laget hållit nollan.

Beror detta på underskattning från ”di gules” sida eller är det så enkelt att de bättre lagen är så fulla av respekt att de backar hem, fokuserar på defensiven att deras eget anfallsspel blir lidande?

 
Oavsett hur det går i söndagens match är undertecknad stolt över killarnas insats. Vår målsättning har hela tiden varit topp tre i tabellen, och med en omgång kvar att spela är detta mål redan uppnått.

Killarnas utveckling går hela tiden snabbt framåt och deras förståelse för "det stora" spelet ökar hela tiden. Givetvis hoppas vi alla på att söndagens match blir av sådan god sort att vi får anledning att minnas vårserien 2008 under en lång tid.

 
Matchen spelas söndagen den 22 juni på plan 10 (konstgräs) med tidig avspark klockan 09.15. Laget samlas redan klockan 07.50 och vi hoppas samtliga kommer med det goda självförtroende och vinnarinstinkt vi har visat upp under hela våren. Startelvan släpps först på söndag.
 
Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Benjamin Blomberg, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Filip Koffi, Isak Listring, Lukas Dahlström. Marko Krsmanovic, Nermin Krupic, Nigel Jackman, Patchicco Diallo, Shadi Romi.