Det dracks alkoholfri cider och spelarna gjorde vågen. Glädjen var stor i IFK Malmös P95 då det på söndagen stod klart att man hade vunnit P13 Sydvästra grupp A efter seger i den direkt avgörande seriefinalen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 med 4-2 (1-2).

"Di gule" hade fått stränga order om att hålla bollen längs marken och inte slå höga bollar, något som endast skulle gagna fysiskt starka LB07. Matchen öppnades i ett mycket högt tempo och innan minuten var slagen hade IFK Malmö haft bollen strax utanför LB07:s högra kryssribba.

IFK Malmö anföll med god bredd, snabbhet och idérikedom. LB07 visade upp fint försvarsarbete, men hade uppenbara problem i inledningen med ”di gules” tremannaanfall.
 
I förra matchen presenterade sig Nigel Jackman på ett utmärkt sätt för IFK Malmö-publiken genom att svara för ett hattrick. Han skulle komma att leva upp till förväntningarna även denna dag. Redan i den fjärde minuten överlistade han de båda innerbackarna med fina överstegsfinter, fintade bort målvakten och sköt bollen någon centimeter utanför den bortre stolpen.
 
Det dröjde dock till den 15:e matchminuten, och efter sex fina målchanser, innan IFK Malmö kunde ta ledningen. En utmärkt djupledsboll från Alaa Ahmed hittade en snabb Nigel Jackman som sprintade ifrån LB07:s innerbackar och snyggt placerade ”di gule” i serietopp, 1-0.
 
Kort därefter ökade LB07 pressen i takt med att de tre hårt arbetande anfallarna i IFK Malmö – och tillika matchens lirare – tvingades till välbehövlig vila. ”Di gules” spel kom helt av sig och bollen var oftare i luften än på marken.

LB07 vann många dueller och flyttade effektivt fram sina positioner, vilket också ledde till flertalet goda chanser, däribland kvitteringen efter ett mycket fint anfall. Alltså 1-1 i den 23:e matchminuten. Målskytt: Kalle Svensson.

 
IFK Malmö hade märkbara problem med att hitta tillbaka till det egna spelet och när hemmalaget sedan försatte sig självt i svårigheter genom märkliga tillbakapass till Nils Löfberg kunde LB07 ha gjort både ett och två mål.
 
När blott 40 sekunder återstod av den första halvleken uppstod en tilltrasslad situation i IFK Malmös straffområde efter en fint slagen LB07 hörna. Edwin Adolfsson nickade undan bollen från mållinjen, men inte bättre än att den hamnade hos Kalle Svensson som stänkte upp den i krysset på halvvolley. ”Di gule” tvingades till halvtidsvila med ett 1-2-underläge trots många fina chanser till ledningsmål.
 
I halvtid pratade vi om blott fem saker: inga tillbakaspel till målvakten, inga stillastående fötter, att vi måste använda vårt fina kortpassningsspel, att slå bollen oftare centralt in bakom deras innerbackar och att vi skulle stänga deras mittfält och låta deras backar slå förväntade långbollar.
 
Knappt två minuter hade hunnit passera av den andra halvleken innan Nigel Jackman pricksköt i målvaktens högra hörn, en meter under ribban efter en underbart slagen djupledsboll av Adam Nordkvist, 2-2.
 
Två minuter senare kunde Edwin Adolfsson hitta Nigel Jackman med en fantastisk djupledsboll som återigen sprintade ifrån innerbackarna, sköt med fotens utsida i båge runt målvakten – trodde de flesta – målvakten klistrade dock bollen i en av dagens svettigaste räddningar.
 
I den 39:e matchminuten var det dags för fint samarbete på vänsterkanten mellan Dardan Behrami och Alaa Ahmed. Efter fint väggspel kom Alaa Ahmed runt och kunde slå ett inlägg som Nigel Jackman förvaltade väl, 3-2.
 
Kort därefter valde ”di gule” att formera sig efter en 4-5-1-uppställning. LB07 lyfte upp långa bollar på sina anfallare, men Shadi Romi och Alexandar Trifkovic kunde enkelt få undan bollen.

Samtidigt turades mittfältarna om de tre centrala positionerna och arbetade över stora ytor med stor framgång. Tyvärr gick en av våra spelfördelare, Patchicco Diallo, sönder redan under uppvärmningen och tvingades dessvärre bevittna segermatchen från sidlinjen.

 
LB07 vaskade fram två farligheter men Nils Löfberg gjorde sig åter stor i målet och skotten gick istället utanför.
 
Fem minuter från slutet varnades Jonathan Ekendahl i LB07 och gästerna tvingades spela med tio man återstående tid av matchen.
 
Fyra minuter senare varnades Filip Koffi i IFK Malmö och Pontus Christensson i LB07 efter en egen liten dust och fick båda lämna planen.
 
På tilläggstid sprintade Dino Mesic och Alaa Ahmed sig förbi LB07:s höga backlinje efter en långboll av Shadi Romi. Dino Mesic sköt först – målvakten svarade för en fin reflexräddning – men på returen var han chanslös. Dino Mesic hängde enkelt in 4-2 och saken var klar.
 
Massor med beröm tills spelarna för en fint genomförd vårserie. Vi gick obesegrade genom serien och släppte blott in sju mål. På de tre sista matcherna (mot Hyllie IK, Husie IF och LB07) svarade laget för hela 13 mål.
 
Stort tack till alla föräldrar och anhöriga för stöd och uppmuntran, tack alla ni fantastiska killar som tränar i regn, blåst och alltid med bästa humöret. Vill också framföra ett stort tack till alla i IFK Malmö för fin uppbackning och till undertecknads familj.
 
Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Adam Nordkvist, Lukas Dahlström, Benjamin Blomberg – Dino Mesic, Nigel Jackman, Alaa Ahmed. Avbytare: Filip Koffi, Isak Listring, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic, Patchicco Diallo.

Matchens lirare:
Alaa Ahmed, Dino Mesic & Nigel Jackman.