IFK Malmös B/U-lag dominerar reservlagsserien division 1 Elit fullständigt. Trots snudd på ett juniorlag hade "gulingarna" på torsdagen inga som helst problem med att ta sin åttonde raka seger i serien genom att besegra Höllvikens GIF med 3-1 (2-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under den första halvleken tycker jag att vi hamnade en aning fel i försvarspositionerna, framförallt i backlinjen där vi låg lite för högt och okoordinerat i vår press, vilket gjorde att vårt spel kändes en aning krokigt.

Det var däremot helt enligt planerna att vi låg högt upp och vann boll. Första målet, som gjordes av Ismail Güven, kom också genom en fast situation, något som vi glädjande nog har blivit betydligt bättre på sedan Jerry Swerkström anslöt som tränare till U-laget.

Efter pausvilan låg vi mer och väntade in Höllvikens GIF som var ett mycket bra lag att möta. De gav oss en kamp, men med två starka huvudspelare som mittbackar, behövde vi aldrig oroa oss för deras inlägg och innan matchen var över kunde vi utnyttja en kontringssituation till att göra 3-1.

Framförallt är det två saker som är viktiga att komma ihåg. Vi kom, mer eller mindre, med ett juniorlag, mötte ett B-lag och lyckades ändå vinna. Det andra är att vi stundtals hade tre P92:or på planen som kom in på ett bra sätt och visade att de verkligen har viljan att utvecklas, samt på sikt bli bra.

Startelvan (4-4-2):
Festim Bytyqi – Philip Milenkovic, Martin Sosa, Toni Parlov, George Safi – Erol Ali, Mohammad Ibrahim, Dzevad Nezirevic, Ahmed Mohamed – Edis Djugumovic, Ismail Güven. Avbytare: Roland Levay (Philip Milenkovic 35), Emmanuel Frimpong (Roland Levay 70), Milos Nikolic (Ahmed Mohamed 77).