Avspark: FC Trollhättan – IFK Malmö

På lördag den 28 juni klockan 16:00 är det avspark mellan FC Trollhättan och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
 
TRUPPERNA
 
FC Trollhättan (4-4-2): Tobias Wennergren – Petter Digneus, Darko Matijevic, Fredrik Olsson, Rickard Nilsson – Martin Scherdin, Henric Svensson, Ali Mohammadian, Tom Pettersson – Andreas Wiklund, Kim Roger Strand. Avbytare: Bilgin Aliosman, Christian Falk, Daniel Andersson, Kemajl Avdiu, Per Nylander, Rickard Johansson (målvakt). En avbytare plockas bort före avspark.
 
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Dzevad Nezirevic, Tobias Liljewall, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, George Safi.
 
AKTUELLT
FC Trollhättan: Serieledande FC Trollhättan kommer till spel med samma startelva som mot Torslanda IK så när som på lagkaptenen Per Eriksson som är avstängd. Tom Pettersson får därmed chansen längst ut till vänster på mittfältet, medan Ali Mohammadian flyttar in på Erikssons plats i mitten.

IFK Malmö: Philip Milenkovic hade inte ens varit på planen i en minut då han ådrog sig sin tredje varning mot Västra Frölunda IF. Det innebär att han är avstängd i lördagens svåra bortamatch mot FC Trollhättan där även anfallaren Ismail Güven saknas på grund av sjukdom. George Safi och Dzevad Nezirevic ersätter.

TRÄNARNA TYCKER

Lars-Olof Mattsson, tränare i FC Trollhättan: Förra året hade vi en hel del flyt hemma mot IFK Malmö. Först hade de en ribbträff i alldeles i början och sedan var det en som bröt handen, så jag tycker definitivt inte att vi var förtjänta av en sådan stor seger. Samtidigt var vi rätt långt efter i Malmö.

Det gör att vi naturligtvis har stor respekt för IFK Malmö som är ett mycket bra lag i medgång. De har många tekniska och snabba spelare som vi får se upp med, men på samma gång har vi inlett oerhört stabilt, särskilt försvarsmässigt och bör ha goda chanser även imorgon.

 
Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det ska förstås bli oerhört inspirerande att möta tabellettan och se hur bra de är. FC Trollhättan har ett imponerande hemmafacit med endast ett insläppt mål och det är något som vi hoppas kunna sätta käppar i hjulet för under morgondagens match.

För varje match kommer Trollhättan också närmare den första förlusten och jag är övertygad om att vi är rätt lag för att kunna störa dem på deras hemmaplan. Vi hade ingen rolig match i Trollhättan ifjol, men hemma hade vi bra kontroll på händelserna och det ska inte vara omöjligt att besegra dem igen.