IFK Malmös U-lag är på väg mot toppen i juniorserien division 1. Efter söndagens 3-1 (2-1)-seger hemma mot Veberöds AIF är "di gule" fyra i tabellen, bara tre poäng bakom andraplacerade Trelleborgs FF som dessutom har en match mer spelad.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under förra året förlorade vi båda gångerna mot Veberöds AIF och vi visste att de återigen skulle vara svåra att tas med så länge det stod 0-0. Så länge klarade de nämligen av att hålla sin organisation uppe, samt anfalla genom snabba omställningar.

De är dock svaga i luftrummet och det var en anledning till att placera försvararen Daniel Weclewicz, som är stor och stark, på topp tillsammans med Edis Djugumovic. Det tog heller inte mer än drygt 13 minuter innan Weclewicz kunde göra 1-0.

Med Daniel Weclewicz användbar där framme har vårt anfallsspel fått en helt ny dimension. Det ger oss nämligen massor med fina alternativ till hur vi ska ställa upp manskapet, med en eller två anfallare, beroende på vad vi möter för lag. Så det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

Återigen hade vi några yngre spelare med oss från P92 och samtliga gjorde bra ifrån sig även om de givetvis fortfarande har en hel del kvar att lära. De är ännu en aning valpiga i sin spelstil, men med ordentlig vinterträning i kroppen kommer det nog att se betydligt bättre ut på den fronten.

Kristoffer Bertolino, som har varit knäskadad ett bra tag, gjorde smygcomeback och det var roligt att se honom på planen igen. Det var dock dumt att chansa eftersom han ännu inte är psykiskt redo att gå för fullt och vi valde därför att byta ut honom redan efter en kvart.

Startelvan (4-4-2):
Johan Elvström – George Safi, Toni Parlov, Martin Sosa, Emmanuel Frimpong – Mohammad Ibrahim, Erol Ali, Ahmed Mohamed, Omar Aouida – Edis Djugumovic, Daniel Weclewicz. Avbytare: Kristoffer Bertolino (Emmanuel Frimpong 46), Milos Nikolic (Ahmed Mohamed 59), Aleksandar Milutinovic (Erol Ali 70), Kevin Lay (George Safi 70).