På lördag den 5 juli klockan 16:00 är det avspark mellan Carlstad United BK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
 
TRUPPERNA
 
Carlstad United BK: Gustav Johansson, Johan Jakobsson – Andreas Sjöstedt, Jacob Feltsten, Lars-Olof Andersson, Tobias Johansson, Patrik Skanfors, Mattias Wahl, Erik Vennberg, Bastian Rojas Diaz, Pär Ericsson, Erik Jernberg, Christian Johansson, Niklas Moberg, Fredrik Thörnqvist, Igor Utkovic.
 
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Viktor Larsson, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Walid Shams.
 
AKTUELLT
 
Carlstad United BK: Försvararen Christian Johansson kommer inte att spela från start mot IFK Malmö. Johansson har haft stora problem med ryggen under veckan och hade det funnits fler spelare att tillgå hade han inte varit med i 16-mannatruppen.
 
Christian Johansson är nämligen inte ensam om att vara skadad bland försvararna. Senast mot Västra Frölunda IF (förlust 1-5) skadade nämligen Patrik Wester foten och hans medverkan mot IFK Malmö är därmed helt utesluten.

IFK Malmö:
Det är rena sjukstugan i IFK Malmö. Philip Milenkovic avtjänade sitt straff mot FC Trollhättan, men kan inte vara med eftersom han är sjuk. Det är även Tobias Liljewall (halsfluss) och Edis Djugumovic. Dzevad Nezirevic är dessutom ljumskskadad. Karim El hage, Viktor Larsson och U-lagsspelaren Walid Shams ersätter.
 
TRÄNARNA TYCKER

Per-Johan Karlsson, tränare i Carlstad United BK: Vi vet att IFK Malmö är på gång och kan spela en riktigt bra fotboll, därför är det överraskande att de hittills inte har gått bättre. Det finns således inga lätta matcher i den här serien och vi förväntar oss att det blir tufft imorgon.

 
Den stora förlusten senast mot Västra Frölunda IF var en kombination av flera orsaker. Målen kom i olyckliga perioder strax efter varandra, till exempel när vi låg på för 2-2, samtidigt som vi inte var riktigt på tårna och spelarna hade en dålig dag.
 
Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är ännu ett topplag som vi möter och med allt som det innebär. Trots fem insläppta mål gjorde vi en mycket bra match mot FC Trollhättan och vi förväntar oss en minst lika helgjuten insats den här gången. Bara det att vi nu också ska få med oss något i poängväg.
 
Carlstad United är ett av få lag i den här serien som jag tycker är ett bra spelande lag och jag har därmed största respekt för dem inför morgondagens match. En match som har alla förutsättningar att bli välspelad då bollen mestadels lär befinna sig på marken.