Danielsson önskar lycka till

Jonas Danielsson, 35 år i augusti, beklagar att han och kollegan Jimmi Olsson inte fick fortsätta som tränare i IFK Malmö. Det är dock inget som får hans känslor för klubben, där han även har varit spelare i fem säsonger, att svalna.

– Jag har ett stort gult hjärta och det har Jimmi Olsson också, därför är det bara att önska klubben lycka till även i fortsättningen, berättar Jonas Danielsson på telefon från Sunny Beach, Bulgarien, där han för tillfället befinner sig på solsemester med familjen.

 
På onsdagsförmiddagen hade det hunnit gå lite drygt ett halvt dygn sedan han fick telefonsamtalet från Roland Karlsson, senioransvarig i IFK Malmö, om att han och Jimmi Olsson inte kommer att hålla i träningen när den drar igång igen på måndag.
 
Jonas Danielsson hade inga tankar på att släppa laget redan nu och därför kom också beskedet om avsked som något av en chock.
 
– Vi borde förstås ha fått fortsätta. Man kan förstå hur de tänker med tanke på läget i tabellen, men sett till helheten med att vi har haft mycket skador, två juniorer som inte varit tänkta från början och bara hade 15 man i truppen då vi mötte FC Trollhättan borta, är det en annan sak.
 
Han tycker däremot att klubben har valt helt rätt person som ersättare och därför ser Jonas Danielsson heller ingen anledning till oro i höst.
 
– Det kommer inte att bli några problem för Bosse Mårtensson att reda upp det här. Jag hade honom som assisterande tränare då vi gick upp i Superettan med Leif "Fille" Ohlsson och det är en tränare som verkligen kan sin sak.
 
Jonas Danielsson och Jimmi Olsson har båda gällande kontrakt med IFK Malmö även över nästa säsong.