Abrahamsson assisterar Mårtensson

Bo Mårtensson, 50, gjorde på måndagen sin första träning som ansvarig tränare i IFK Malmö. Han var dock inte ensam. Med sig ut på Malmö Stadion plan 7 hade han också en assistent, föga oväntat i form av långtidsskadade Martin Abrahamsson.

För några veckor sedan fick den 27-årige mittfältaren Martin Abrahamsson besked om att korsbandet återigen var sargat. Det innebar att det var färdigspelat för i år och samma dag som träningen återupptogs efter uppehållet presenterades han istället som assisterande tränare.

– Ett alldeles utmärkt val. Martin Abrahamsson känner klubben, men framförallt spelarna mycket väl och därför är jag glad att valet föll på honom, säger Bo Mårtensson, ny tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Redan då Bosse Mårtensson tillträdde i onsdags kunde ifkmalmo.com berätta att det mesta talade för Martin Abrahamsson som hjälptränare. Det var då bara några saker som skulle klarna och under måndagen kom man slutgiltigt överens.

Bosse Mårtensson hade efter träningen ett långt samtal med Martin Abrahamsson. Ett snack som framförallt var inriktat på att det skulle lära känna varandra och Mårtensson fick precis den positiva bild som han hade önskat.

– Det verkar vara en behaglig och mycket fotbollskunnig person, så det är ett samarbete som jag verkligen ser fram emot, betonar Bosse.