Brandgård provtränar med IFK Malmö

Bottenkrigande IFK Malmö letar nyförvärv inför höststarten i Söderettan. En av förstärkningarna kan bli en gammal bekantskap. Philip Brandgård, 25-årig försvarare som spelade med "di gule" 2006-2007, är nämligen i provträning med klubben.

Efter att inte ha bedömts räcka till fick Philip Brandgård i höstas lämna IFK Malmö. Under våren har han dock med framgång spelat i division 3 Södra Götalands tabelletta, Lilla Torg FF, och när "gulingarna" nu är ute efter rutin har hans namn åter kommit på tal.

– Det är svårt att bedöma efter en enkel träning med mestadels spel, men han såg intressant ut och kan nog bli aktuell för oss i höst. Vi behöver ju rutin och Philip Brandgård är en duktig spelare, säger Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

För att "di gule" ska hinna få nya spelare spelklara till höstpremiären mot Carlstad United BK den 2 augusti måste Svenska Fotbollförbundet ha papperna senast på fredag i denna vecka.
Det innebär att beslut om eventuella nyförvärv lär tas vilken dag som helst.

På onsdag spelar IFK Malmö en träningsmatch på hemmaplan mot den danska Superettanklubben BK Frem. För den nye tränaren Bo Mårtensson är det ett utmärkt tillfälle att se potentiella nyförvärv i riktiga matchsituationer och därefter kunna bilda sig en uppfattning.

– Tanken är i varje fall att de spelarna som är intressanta ska spela på onsdag, fast vi får först se vad de andra klubbarna säger om saken, menar Bosse.

Övrigt att notera: U-lagsspelaren Demokrat Maxhuni, född 1990, som den senaste tiden har spelat sig till en plats i A-laget, skrev strax före måndagens träning på ett kontrakt med IFK Malmö som sträcker sig över 2010.