Inför IFK Malmö – BK Frem

Efter bara två träningar är det på onsdagen dags för Bo Mårtensson att göra sin första match som tränare i IFK Malmö. På andra sidan planen står den danska Superettanklubben BK Frem som "di gule" för drygt ett år sedan besegrade med 2-1.
 
Matchen, som har avspark klockan 17:00, spelas på Malmö Stadion plan 7.
 
Truppen: Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Viktor Larsson, Tobias Liljewall, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic, Philip Brandgård, Robert Kjellin.
 
Aktuellt: Två potentiella nyförvärv på försvarssidan är tänkt att deltaga. Förutom Philip Brandgård, som ifkmalmo.com skrev om igår, är det ytterligare en gammal bekantskap, nämligen Robert Kjellin som 2006 var med då "di gule" gick upp i ettan. Under våren har han spelat med BK Näset i division 4.
 
Fem spelare är däremot helt indisponibla mot BK Frem. Ahmedin Sudic, Daniel Jovanovic, Dzevad Nezirevic och Festim Bytyqi har ännu inte kommit tillbaka efter uppehållet, medan Edis Djugumovic har blivit sjuk. Tobias Rosenlind är också ett frågetecken då han dras med ömmande ljumskar.
 
Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Jag vill se samtliga spelarna i matchsituationer och därför är det meningen att alla som är tillgängliga ska få chansen imorgon. Det gäller även Philip Brandgård och Robert Kjellin som vi snart hoppas kunna förstärka med.
 
På tisdagens träning började vi annars att titta lite grann på försvarsspelet. Det går inte att blunda för 31 insläppta mål på 13 seriematcher under vårsäsongen och vi är förstås alla medvetna om det är där det mesta krutet måste läggas under hösten.