Kjellin klar för IFK Malmö

Den 35-årige försvararen Robert Kjellin återvänder till IFK Malmö. Kjellin, som var med om att föra upp klubben i division 1 2006, har under våren spelat med BK Näset i fyran och förstärker nu "di gule" i jakten på ett nytt kontrakt i Söderettan.

– Det är en spelare med den rätta rutinen och erfarenheten. Precis en sådan spelare som vi behöver och han kommer att göra stor nytta för oss i höst, säger Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Robert Kjellin är personligen också mycket nöjd med att vara tillbaka i hetluften efter ett halvår på fotbollens bakgård. Han trivdes alldeles utmärkt när han förra gången var i IFK Malmö och ser fram emot att åter få hjälpa klubben.

– Jag känner starkt för klubben och det känns bara inspirerande att vara tillbaka. Det gjorde mig därför både glad och smickrad när de gav mig ett erbjudande om att få hjälpa till kampen för ett nytt kontrakt, berättar Robert Kjellin, som inte behövde fundera särskilt länge när han fick förfrågan.

– Fotbollsmässigt behövde inte jag inte tveka ett dugg, utan det var mer den sociala biten med alla långa resor och den dubbla träningsdosen som jag tänkte lite grann på innan jag bestämde mig för att anta erbjudandet.

Han tror nämligen inte att han ska ha tappat något nämnvärt på att under våren ha spelat med BK Näset i division 4.

– Två till tre veckor kan det kanske ta innan jag är helt inne i det, men jag har fortsatt träna bra under hela våren och därför ska det inte vara några problem.Jag tror nog att jag ska kunna bidra med en hel del i höst, konstaterar Robert Kjellin.

Kjellin undertecknade på torsdagen ett kontrakt för resten av den här säsongen och dagen efter landade också övergångshandlingarna på Svenska Fotbollförbundets bord. Han blir därmed spelklar den förste augusti, dagen innan höstpremiären mot Carlstad United BK.

Fakta/Robert Kjellin

Ålder: 35 år.
Position: Försvarare.
Familj: Sambon Carina och snart ettåriga dottern Enya.
Yrke/utbildning: Byggingenjör/projektledare.
Längd: 180 centimeter.
Vikt: 82 kilo.
Klubbar: Rynninge IK (1979-1987), Örebro SK (1987-1996), BK Forward (1996-1999), Slavia Sofia Bulgarien (1999), FC Lahti Finland (2000), Malmö FF (2001-2002), Jotun Årdalstangen FK Norge (2004), IFK Malmö (2005-2006), Bunkeflo IF (2007), BK Näset/Höllviken (2008), IFK Malmö (hösten 2008-)
Intressen: Allmän idrott och att resa.
Varför IFK Malmö? Efter att jag var i IFK Malmö förra gången är det klart att jag känner starkt för klubben och det är bara inspirerande att vara tillbaka. Det gjorde mig därför både glad och smickrad när de gav mig ett erbjudande om att få hjälpa till i kampen för ett nytt kontrakt.