Kombination besegrade Mjällby

Under helgen ligger såväl IFK Malmös A-lag som U-lag på ett träningsläger uppe i Ronneby. Det var också en kombination av dessa båda lag som på lördagen besegrade ett i första halvlek nästintill ordinarie Mjällby AIF med 1-0 (0-0).

Med en på flera platser reservbetonad uppställning, som blev yngre ju längre matchen led, gjorde "di gule" en mycket bra match mot ett meriterat Mjällby AIF. Det var egentligen bara Marcus Ekenberg och Johan Svensson som saknades i MAIF:s startelva.

– Jag var missnöjd med resultatet senast, men den här gången såg det positivt ut på alla håll och kanter. Vi har bara pratat försvar i en vecka och därför var det mycket bra att hålla nollan, sade Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Mjällby skapade inte särskilt många heta chanser, men det som man trots allt hade stoppade ett för dagen mycket säkert IFK Malmö-försvar som var lika stabilt hela matchen igenom. Målvakten Magnus Ringdahl agerade också tryggt och fick göra ett par fina räddningar.

Med sex minuter kvar av matchen slog Ismail Güven en djupledsboll till inhopparen Viktor Larsson som gjorde 1-0 ur nästan ingen vinkel alls. Han tog emot bollen nere vid kortlinjen, drog till på ett tillslag med vänsterfoten och fick se den gå i nät vid första stolpen.

– Det var verkligen ett klockrent avslut och det var viktigt att få den här segern för självförtroendet, menade Bosse Mårtensson.

För IFK Malmö var det mindre roligt att fixstjärnan Zoran Jovanovic tvingades utgå med smärtor i knäet redan i den elfte minuten. Om det rör sig om någon allvarligare skada är det dock ännu för tidigt att säga.

Startelvan (4-4-2
): Magnus Ringdahl – Philip Milenkovic, Robert Kjellin, Carl Philip Brandgård, Karim El hage – Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Joakim Persson (lk), Demokrat Maxhuni – Måns Sörensson, Edis Djugumovic. Avbytare: Dan Mårtensson (Zoran Jovanovic 11), Ali Burrniku (Philip Milenkovic 46), Joakim Svensson (Demokrat Maxhuni 46), Magnus Bönnemark (Blerim Mullici 46), Viktor Larsson (Edis Djugumovic 46), Ismail Güven (Måns Sörensson 60), Martin Sosa (Joakim Persson 60), Abbas Abbas (Philip Brandgård 76), Mujtaba Alshara (målvakt).