Inför FBK Balkan – IFK Malmö

Ett enda hinder återstår för att IFK Malmö ska få en plats även i nästa års Svenska Cupen. Det som gäller är att det måste bli seger i tisdagens DM-åttondelsfinal mot FBK Balkan, serieledare i division 4 västra och med mängder av gamla ”gulingar” i laget.
 
Matchen, som har avspark klockan 19:00, spelas på Rosengårds Södra IP.

Truppen: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Viktor Larsson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Philip Milenkovic.

Aktuellt: Zoran Jovanovic, som utgick med smärtor i knäet mot Mjällby AIF, är inte allvarligt skadad. Han kommer av säkerhetsskäl att stå över tisdagens DM-match mot FBK Balkan, men ska vara tillbaka i full träning från och med torsdag.

Det ser däremot inte ut att bli något spel på ett par veckor för vare sig Tobias Rosenlind eller Tobias Liljewall. Rosenlind har fortsatta problem med sina ljumskar och för Liljewall är det hälen som spökar efter den smäll som han ådrog sig i träningsmatchen mot BK Frem.

Samtliga spelare, med undantag för Dzevad Nezirevic, är nu också tillbaka från semestern. Det innebär att Ahmedin Sudic, Daniel Jovanovic och Festim Bytyqi för första gången får chansen att visa upp sig inför den nye tränaren Bosse Mårtensson.

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Vi åker till Rosengårds Södra IP för att vinna och därmed kvalificera oss för Svenska Cupen. Det är således full satsning som gäller även om vi medvetet kommer att starta med en del av de spelarna som har fått mindre speltid på sistone.