Avspark: IFK Malmö – Carlstad United BK

På lördag den 2 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Carlstad United BK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Viktor Larsson, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Philip Milenkovic, Carl Philip Brandgård, Robert Kjellin.

Carlstad United BK: Gustav Johansson, Anton Nilsson – Andreas Sjöstedt, Jacob Feltsten, Lars-Olof Andersson, Patrik Werner, Tobias Johansson, Mathias Wahl, Erik Vennberg, Bastian Rojas Diaz, Erik Jernberg, Christian Johansson, Niklas Moberg, Fredrik Törnqvist, Simon Molander, Daniel Wester.

AKTUELLT

IFK Malmö: Nyförvärven Carl Philip Brandgård och Robert Kjellin, som blev spelklara under fredagen, går som väntat direkt in i den gula 16-mannatruppen. En trupp där flera spelare har fått lämna plats på grund av den ökade konkurrenssituationen.

Carlstad United BK: Två spelare, de båda försvararna Igor Utkovic och Patrik Skanfors, fick sina tredje gula kort i vårmötet mot IFK Malmö och är avstängda i returen. Gzim Istrefi vilar också efter att ha drabbats av en sträckning i baksidan av låret.

TRÄNARNA TYCKER

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: De har bytt tränare under uppehållet och spelar kanske helt annorlunda än vad de gjorde i våras. Vi har därför valt att lägga allt fokus på det egna spelet som gott och väl ska räcka för att kunna vinna den här matchen.

Det har också sett bra ut på träningarna under hela veckan. Vi är alla fulla av optimism inför uppgiften och vi har skaffat oss en bra bredd i truppen som gör att vi även tvingas låta duktiga spelare stå helt vid sidan om. Så bra är nämligen nuvarande konkurrenssituation.

Milenko Vukcevic, tränare i Carlstad United BK:
Jag har inte varit i Sverige på ett halvår och har inte ett dugg koll på IFK Malmö. Sist de var här vann vi med 4-0, men de ska ändå ha varit bra då och vi vet att det har hänt en del sedan dess så de är säkert revanschsugna.

Under våren hade vi ett spel som fungerade riktigt bra och det är dit som vi måste sträva även i höst. Vi har dock tyvärr haft det rätt struligt ett tag och det gäller framförallt att vi kommer mentalt rätt förberedda till Malmö. Gör vi bara det ska vi nog ha en god chans att vinna.