B-laget tillbaka i serietopp

IFK Malmös B/U-lag är åter i serieledning i reservlagsserien division 1 Elit. Detta efter att "gulingarna" på måndagen besegrat tabelltrean IFK Hässleholm med uddamålet, 2-1 (1-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Under den första halvleken tycker jag att IFK Hässleholm visade en god styrka genom att ha en bra bollbehandling.

Den känslan stärktes också genom att vi inte var koordinerade i vårt försvarsarbete där mittfältslinjen hamnade för långtifrån varandra och kom för sent in i press. På ett tidigt stadium i matchen spred sig detta sedan också till backarna och anfallarna.

Vi reparerade dock detta under halvtidsvilan och fick en god reaktion i andra halvlek. Spelet fungerade betydligt bättre mot ett mycket bra IFK Hässleholm och vi lyckades även göra segermålet genom Martin Sosa, som därmed fick revansch för att ha orsakat en straff i första halvlek.

Det var tre härliga poäng att få med oss hem efter en svår match. Svår på så sätt att vi mötte ett riktigt bra lag, men även för att de vädermässiga förhållandena med en hel del regn och en kraftig vind, knappast var idealiska för fotboll.

Samtliga A-lagsspelare gjorde en mycket bra match och det gav inspiration till U-lagsspelarna som såg till att göra lika bra ifrån sig. Det är precis det, att A-lagsspelarna kommer ner och visar rätt inställning i B-laget, som i längden är nyckeln till framgång.

Startelvan (4-4-2):
Festim Bytyqi – Abbas Abbas, Martin Sosa, Toni Parlov, Karim El hage – Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Mohammad Ibrahim, Joakim Svensson – Viktor Larsson, Daniel Jovanovic. Avbytare: George Safi (Mohammad Ibrahim 46), Ismail Güven (Daniel Jovanovic 65), Emmanuel Frimpong (Abbas Abbas 70), Milos Nikolic (Viktor Larsson 78).