Ungt P92 föll mot Helsingborg

Ett rekordungt IFK Malmös P92, med två spelare födda 1995, förlorade onsdagens match i pojkallsvenskan mot Helsingborgs IF med 0-5 (0-1). Det var det nionde raka nederlaget för ”di gule” som därmed fortfarande är utan poäng i serien.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P92:

Spelarna gjorde exakt vad de skulle fram till det första baklängesmålet. Helsingborgs IF fick inte spela den fotboll som de ville och kom därför ingen vart. Vi var organiserade, tvingade in dem i mitten där de inte kom fram och fick istället slå långbollar.

Deras första mål kom dock tyvärr ur ingenstans och psykologiskt föll 0-2 mindre än minuten efter pausvilan. Vi blev därför tvungna att satsa mer offensivt, skapade även en del, men det ledde på samma gång till att vi blottade oss defensivt.

Thomas Green, P95:ornas tränare, ska ha allt ett stort tack och mycket beröm. Det är modigt att låta två så pass unga spelare gå upp och spela i pojkallsvenskan, det tyder på moral och att man har lyckats väl i utbildningen.

Shadi Romi, som gick in och spelade 80 minuter som mittback, var dessutom vår bäste spelare i den här matchen. Romi var helt orädd mot sina tre år äldre motståndare då han gick in och vann varenda nickduell utan minsta tanke på vilka det var som han hade att tampas med.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-5-1): Nerin Setic – Emmanuel Frimpong, Shadi Romi, Ervin Demjaha, Kevin Lay – Andreas Omidfar Kiriazidis, Mattias Olsson, Milos Nikolic, Jozeph Gashi, Moad Alkaysi – Omar Al-Hijazi. Avbytare: Nigel Jackman (Moad Alkaysi 32).