IFK Malmö till kvartsfinal i JDM

Det förekom både tjafs och glåpord. Men ute på planen var det ändå fotbollen som fick segra då IFK Malmös U-lag tog sig vidare till kvartsfinal i junior-DM genom att på bortaplan besegra Kristianstads FF med 4-2 (1-2).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Efter en trög inledning kom vi bra in i matchen. Det enda som vi egentligen behövde oroa oss för var deras kontringar och trots att vi emellanåt var lite långa i laget, samt desperata, orkade vi hålla spelet någorlunda väl uppe.

 
Sedan att det förekom en del snack var givetvis mindre bra. Många tyckte säkert att vi agerade kaxigt och arrogant, men reaktionen var fullt förståelig med tanke på hur deras spelare uttryckte sig. Främlingsfientlighet är inte tillåtet någon annanstans och varför skulle det då vara det inom fotbollen.

Det känns i varje fall bra att ha gått till kvartsfinal i junior-DM. Vi är nu bland de åtta bästa lagen i Skåne, något som vi ska känna oss stolta över, och i den kommande omgången väntar Ramlösa Södra FF som vi ska möta på hemmaplan.

Startelvan (4-4-2): Johan Elvström – George Safi, Toni Parlov, Mohammad Ibrahim, Abbas Abbas – Erol Ali, Kristoffer Bertolino, Ali Burrniku, Edis Djugumovic – Demokrat Maxhuni, Ismail Güven. Avbytare: Walid Shams (Ismail Güven 25), Alden Smajlovic (Erol Ali 60), Driton Ademi (målvakt).