Det är sällan som en match är helt "körd" redan på förhand. Men med fem spelare födda 1995 till 1996 i truppen hade IFK Malmös P92 förstås inget att sätta emot i onsdagens pojkallsvenska derby mot Malmö FF där det blev förlust med 0-12 (0-6).

Ursprungligen lämnade "di gule" walk over till matchen den 3 augusti, men då Skånes Fotbollförbund i efterhand hörde av sig och berättade att detta inte var tillåtet utan att bli uteslutet ur serien, kom lagen till slut överens om ett nytt datum.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P92:

Det var en match som i stort sett bara skulle spelas av för att vi skulle få spela kvar i den här serien. Vi är därför tacksamma över att Malmö FF till slut kunde ställa upp på att spela matchen där resultatet faktiskt var av underordnad betydelse.

Jag tycker trots allt att killarna gjorde bra ifrån sig med tanke på förutsättningarna och Nerin Setic i målet var strålande. Det var också roligt att två spelare födda 1995 och tre födda 1996 kan skryta med att ha spelat i pojkallsvenskan redan i deras ålder.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-5-1):
Nerin Setic – Emmanuel Frimpong, Kevin Lay, Alexandar Trifkovic, Ervin Demjaha – Andreas Omidfar Kiriazidis, Moad Alkaysi, Rostam Noorzai, Safet Besic, Oscar Hansson – Filip Koffi. Avbytare: Mohammed Tamim (Alexandar Trifkovic 31), Saber Azizi (Kevin Lay 36), Bassam Ahmad (Filip Koffi 62).