Onsdagskvällens genrep för IFK Malmös P95 bjöd inte på något strålande spel, men likväl fem fina spelmål av ”di gule” som till slut kunde besegra Kvarnby IK med 5-1 (2-1)


Förutsättningarna inför matchen var kanske inte helt optimala med fyra nyförvärv i laget, ytterligare tre spelare som nyligen återvänt från semester och bara hunnit med en enda träning, och att samtidigt försöka öva in ett nytt och alternativt spelsystem. Trots det ska laget få godkänt för sin insats.

 

Första tio minuterna var ingen fröjd att skåda sett ur IFK-perspektiv. Gästande Kvarnby IK gjorde ganska mycket som de själva ville och oroade hela tiden ett darrigt IFK-försvar med sina fina löpningar och härliga bredd i anfallen. Knappt sju minuter var spelade när Kvarnby IK rann igenom tack vare i fint väggspel och kunde skjuta sitt lag till rättvis ledning, 0-1.

 

IFK Malmö visade upp klara brister i press och understöd, och när laget visade på ointresse att läsa av spelet blev spelarnas löpningar långa och onödiga. Passningsspelet ville inte infinna sig, vilket berodde på att backlinjen inte verkade vilja rulla boll denna dag.

Det kan ha sin naturliga förklaring i att två nyckelspelare givits ledigt denna vecka, Shadi Romi på mittbacken och Lukas Dahlström på det centrala mittfältet. Dessa två spelare brukar styra upp "di gules" passningsspel och då givetvis bjuda på fina alternativ för att hålla bollen inom laget.

 

Dryga kvarten in i matchen gjorde "di gule" ett dubbelbyte och med det fick laget genast fart och fantasi. Knappt minuten senare var kvitteringen ett faktum. Stefan Vagic hittade fram till Dino Mesic som behärskat styrde bollen i mål, 1-1. Spelet böljade fram och tillbaka utan några riktigt heta målchanser.

Joy Hossain, ett av sommarens heta nyförvärv i IFK Malmös P95, byttes in och som han gjorde det. Passningsprecisionen stannade vid fantastiska 90 procent och mittfältseleganten var inblandad i mycket av "di gules" kreativitet. Utan tvekan matchens lirare. Samtidigt tvingades Isak Listring bryta, fast mest av säkerhetsskäl.

 

På stopptid i första halvlek var det dags för Alaa Ahmed att näta, men först efter att han provat på den för honom något ovana rollen som ytterback, när bollen studsade hans väg efter ett skottförsök av Dino Mesic.

 

I halvtid fick spelarna höra ett och annat, och då framförallt om att ta ansvar för sina respektive uppgifter. Laget kom ut med mera skärpa i andra halvlek och behövde knappt fem minuter på sig för att utöka ledningen till 3-1 genom Nigel Jackman. Framspelningen stod Dardan Behrami för, nu med nya krafter efter rockaden med Alaa Ahmed på ytterbacken.

 

Med lite drygt tio minuter kvar var det dags för Dino Mesics andra mål för dagen. Stefan Vagic svarade för en av matchens prestationer när han snurrade upp KIK-försvaret och osjälviskt spelade fram till 4-1.

 

Det fanns stunder när laget blixtrade till och visade prov på spel i den högre skolan, men det var sporadiskt denna dag. Det var trots allt ett genrep, några nyckelspelare borta och ett lag som var både nytt och nyss hemkommet från semester.

Detta hindrade dock inte "di gule" från att trycka in 5-1 i matchens slutskede. Edwin Adolfsson (lagkapten i Shadi Romis frånvaro) hittade fram till Stefan Vagic som kunde göra sitt sjätte mål på de två senaste matcherna.

 

Första halvleken hade vi inte mycket att glädjas över frånsett lagmoralen vi visar upp där vi ser till att rätta till 0-1-underläget för att gå till halvtidsvila med en tämligen säker 2-1-ledning.

I andra halvlek visade vi upp ett klart bättre spel. Laget tycktes ha mer ork i andra, tack vare att varje spelare bättre läste av spelet, höll bollen längre inom laget och sökte bättre passningsalternativ. I andra halvlek vaskade "di gule" också fram hela sju hörnor och vann skottstatistiken med 14-1.

 

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-2-3-1): Nils Löfberg – Anton Phan, Nermin Krupic, Edwin Adolfsson, Dardan Behrami – Benjamin Blomberg, Adam Nordkvist –  Marko Krsmanovic, Stefan Vagic, Alaa Ahmed – Nigel Jackman. Avbytare: Dino Mesic, Hassen Lagoun, Isak Listring, Joy Hossain.

Matchens lirare: Joy Hossain.