IFK Malmö lånar Robin Nilsson

Fyra innermittfältare skadade. Då lånar bottenkrigande IFK Malmö snart 20-årige Robin "Tomelilla" Nilsson från Malmö FF under resten av den här säsongen.

Sedan tidigare är både Martin Abrahamsson (korsbandet), Tobias Liljewall (hälen) och Tobias Rosenlind (ljumskarna) skadade av de centrala mittfältarna i IFK Malmö. Och i måndags var det Joakim Perssons (bristning i låret) tur att hamna på listan.

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö:

– Det är en jättebra förstärkning även om vårt skadeläge förstås ha påverkat. Robin Nilsson är en spelare som sliter hårt på mitten och det är en sådan spelare som vi verkligen behöver.

– Egentligen är han allt som vi har saknat offensivt, men är också väldigt bra offensivt och vi utgår såklart från att det är en spelare som håller tillräcklig nivå för att gå direkt in i startelvan.

Utlåningen kunde komma till stånd tack var det samarbetsavtal som IFK Malmö har med Malmö FF. Avtalet innebär att det under hela säsongen, alltså även när övergångsfönstret har stängt, går att låna in upp till tre spelare som ännu inte har fyllt 23 år.

Robin Nilsson är spelklar i tid för hemmamatchen mot Skärhamns IK den 23 augusti.

Fakta/Robin Nilsson

Ålder: 19 år.
Position: Mittfältare.
Familj: Mamma Malin, pappa Stefan och syster Sara.
Yrke/utbildning: Fotbollsspelare. Har gått på det samhällsvetenskapliga programmet, med inriktning Fotbollsgymnasiet, vid Malmö Borgarskola.
Längd: 184 centimeter.
Vikt: 78 kilo.
Klubbar: Tomelilla IF (1994-2004), Malmö FF (2005-), IFK Malmö (lån hösten 2008).
Intressen: Fotboll, samt att vara med kompisar.
Varför IFK Malmö? Det ska förhoppningsvis bli utvecklande. Matcherna i division 1 ska vara bättre än de i U21-serien och det är viktigt att få spela kontinuerligt i en serie som verkligen gäller någonting. Särskilt bra koll på klubben har jag dock inte även om jag förstås känner Philip Milenkovic, Joakim Persson och Joakim Svensson sedan tidigare.