På söndag är det höstpremiär för IFK Malmös P95 i P13 Sydvästra grupp A mot gästande Lunds BK. Vårserien vann laget utan att noteras för en enda förlust – nu vill laget bli ännu bättre.

Laget genomförde en fantastisk träning i torsdags där det mesta gick på ett och två tillslag. Det gick fort och precisionen var effektiv. Tvåmålsspelet visade upp ett fantastiskt passningsspel, oftast på ett tillslag och rörelsen i laget var magnifik. Det blev många mål åt båda hållen tack vare vårt fina kortpassningsspel som kunde genomföras för att alla ville löpa och kommunicera (snacka och peka) oavbrutet.

Nu på söndag väntar Lunds BK som första motståndare i serien där samtliga spelare endast är ute efter en enda sak – behålla guldet från i våras. Samtidigt väntar kvartsfinalen mot Limhamn Bunkeflo i Malmömästerskapet redan på onsdag och två av nyckelspelarna, Lukas Dahlström och Isak Listring, vilar på söndag för att vara redo för onsdagens också mycket viktiga uppgift.

Vi har bestämt oss för att höja vårt spel till nästa nivå, vilket innebär att vi vill få bort alla enkla misstag. Självklart gör alla lag misstag – det är en del av lärdomen alla måste göra i sin utveckling.

Det finns dock misstag som inte är självförvållade och som det inte går att göra något åt; såsom när bollhållaren stressas till misstag av hårt pressande motståndare, eller när motståndarnas målvakt är omutlig och radar upp fantomräddningar eller då motståndarlagets försvarsspel är så kompakt att bollhållaren blir ivrig till att slå bollen i fel läge och då alldeles för kort eller långt.

Sådana misstag uppstår när en spelares färdigheter ställs mot en annans. Dessa misstag är oftast resultatet av en motspelares framgång och tillhör spelet.

De enkla misstag vi nu ska upphöra med att utföra är att slå bollen till en motståndare när vi inte är under press, göra felaktiga inkast, gå in halvhjärtat i närkamperna, bli stillastående i passningsskugga, glömma markeringsspelet, glömma pratet för att nämna några exempel.

 
Dessa saker kan vi med enkelhet rätta till genom att alltid visa upp vår bästa koncentration och att varje spelare ser till att komma matchdagen laddad med rätt inställning och med rätt mängd energi. Vid samlingen ska bara den väntade uppgiften finnas i våra tankar. Fokus måste vara på topp och vi måste känna till detaljerna i förväg för att på planen få ut helheten.
 
Vi förväntar oss ett lag som redan vid samlingen är fullt beredda på sin uppgift. Ett lag som redan vid avspark visar hur vi är genom att spela bollen snabbt (få tillslag) och på marken. Vi vill se aggressivitet i försvarsspelet och en förlorad boll måste snabbt vinnas tillbaka. Vårt anfallsspel ska präglas av löpningar, samarbete och strålande passningsspel. På söndag ska vi ta första steget mot ett nytt guld och vi ska göra det tillsammans.

Matchen spelas på söndag på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 11.30 (samling 10.20).

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Dardan Behrami, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Alaa Ahmed – Joy Hossain, Adam Nordkvist, Safet Besic – Stefan Vagic, Nigel Jackman, Dino Mesic. Avbytare: Benjamin Blomberg, Hassen Lagoun, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic, Oscar Hansson.