Avspark: IFK Malmö – Skärhamns IK

På lördag den 23 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Skärhamns IK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin

Skärhamns IK (4-4-2): David Thylén – Kristian Bentén, Ola Cassel, Oscar Marek, Marcus Axelsson – David Lundström, Rikard Kapella-Karlsson, Erik Olsson, Pontus Johannesson – Lucas Emanuelsson, Tom Ekliden. Avbytare: Hector Diaz, Jonas Gunnarsson, Marcus Claesson, Peter Fransson, Kristoffer Nilsson (målvakt).
 
AKTUELLT

IFK Malmö: Robin "Tomelilla" Nilsson, den snart 20-årige mittfältaren som under hösten lånas in från Malmö FF, blev spelklar på torsdagen och går därmed direkt in i den gula 16-mannatruppen. Det gör han på bekostnad av mittfältaren/anfallaren Viktor Larsson.

De andra lånen från "di blåe", Joakim Persson (bristning i låret) och Philip Milenkovic (ljumskarna), är fortfarande skadade. Det är även Tobias Rosenlind (ljumskarna) och Tobias Liljewall (hälen). Bortsett från Milenkovic, som hör hemma i försvaret, är samtliga innermittfältare.

Skärhamns IK: Mittfältaren David Lundström, som var avstängd senast mot Carlstad United BK, är tillbaka efter avtjänat straff. Det gör dock inte situationen bättre för tränaren Gunnar Gislason eftersom en liknande spelare, Tobias Gimpel, är avstängd mot IFK Malmö.

TRÄNARNA TYCKER

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Det är en riktig sexpoängsmatch där spelarna självklart är väl medvetna om matchens vikt och vilka dyrbara poäng som står på spel för vår del. Skärhamn är dock egentligen minst lika utsatt och vi är förberedda på att det blir en hel del kamp.

Själva tycker vi att det känns positivt och vi är bara optimistiska inför matchen. Det är också mycket som talar förr oss. Vi har hemmaplan, samtidigt som alla måste brinna av revanschlust efter den dåliga insatsen senast mot Västra Frölunda.

Gunnar Gislason, tränare i Skärhamns IK: Man kan väl inte komma ifrån att det är en mycket viktig match för båda lagen. Det är nu det gäller att ta poäng om vi i varje fall ska kunna få lite andrum till lagen under strecket, även om vi inte räknar med något annat än att det blir tufft ända in i det sista.

Under hela säsongen har vi också haft det svårt på bortaplan och har hittills inte tagit en enda seger. Det är något som vi förstås vill vi försöka ändra på och en trepoängare imorgon hade passat riktigt bra.