Avspark: Östers IF – IFK Malmö

På onsdag den 27 augusti klockan 18:00 är det avspark mellan Östers IF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Östers IF: Robin Malmkvist, Rasmus Rydén – Fredrik Bild, Enes Smajlovic, Jabu Mahlangu, Mario Vasilj, Niclas Olausson, Freddy Borg, Fredrik Petersson, Daniel Petersson, Thorhallur Einarsson, Tomas Petry, Tyler Hughes, Axel Johansson, Månz Karlsson, Stefan Karlsson.


IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

AKTUELLT

Östers IF: Fredrik Petersson, mittfältaren, är tillbaka i 16-mannatruppen efter att ha varit avstängd mot Carlstad United BK. Saknas gör enbart den i knäet långtidsskadade mittfältaren Patrick Nilsson, som så sent som förra hösten spelade med IFK Malmö.

IFK Malmö: Inga avstängningar eller nya skador stör i IFK Malmö. Det innebär att samma 16 spelare som var med hemma mot Skärhamns IK får förnyat förtroende då "gulingarna" på onsdagen åker till Växjö för att möta topplaget Östers IF.

 
Joakim Persson, som har en bristning i låret, har börjat träna lite lätt och kan om allt vill sig väl göra comeback i nästa vecka. Philip Milenkovic (ljumskarna), Tobias Liljewall (hälen) och Tobias Rosenlind (ljumskarna), kommer däremot vara borta ett tag till.

TRÄNARNA TYCKER

Jevgenij Kouznetsov, tränare i Östers IF: Det gick lätt för vår del nere i Malmö, men det var då det och det lär bli tuffare den här gången. Vi är väl knappast i bästa form med två dåliga insatser i rad, 3-3 mot Husqvarna FF och det ultimata bottennappet, 0-3 mot Carlstad United BK.

 
Självförtroendet måste därför vara bättre i IFK Malmö än vad det är hos oss och de är säkert också rejält revanschsugna efter matchen i våras. Vi vet dock att det finns mycket kapacitet i vår trupp, det gäller bara att hitta en extra växel och lyckades det kan det mycket väl bli tre poäng för vår del.
 
Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Segern senast satt riktigt bra och vi känner att vi verkligen är på gång igen. Östers IF är väl också lite skakat efter resultaten i de senaste matcherna och kan vi bara stå emot tidigt i matchen bör vi ha goda möjligheter att vinna.

Det gäller dock att inte heller glömma att Öster är ett riktigt bra lag och att vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Vi vet ju hur det gick i våras med 0-6 i baken och vi förväntar oss att det blir tufft igen, däremot har vi ett gott hopp om en betydligt bättre utgång.