IFK Malmös P95 och P97 hade tidigare i veckan ingen större lycka i sina MM-kvartsfinaler. Det var därför tredje gången gillt när U-laget på torsdagen gick vidare till semifinal i juniorklassen genom att besegra Malmö Anadolu BI med 3-1 (0-0).

En semifinal där "gulingarna" kommer att få möta Hyllie IK på bortaplan. Den matchen ska, enligt spelschemat som är uppsatt av Fotbollklubbarnas Samorganisation, avgöras senast den 15 september.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var en match med en jämn första halvlek med målchanser åt båda hållen. Jag tycker också att vi hade kompakt försvarsspel, medan våra anfall tyvärr var för korta och stannade upp ute på kanterna där vi inte var tillräckligt projektiva och kunde komma till kreativa lösningar.

Under den andra halvleken spelade vi däremot rakare i vårt anfallsspel på kanten och det gav en avsevärd förbättring. 1-0-målet öppnade upp matchen lite grann och jag stolt över att vi kunde fortsätta vara så tighta där bak.

En förklaring till segern är att vi hade en mycket starkare bänk än vad Malmö Anadolu BI hade. Det är inte bara de som startar som är viktiga, utan det är helheten som gäller och det visade vi med önskvärd tydlighet i den här matchen.

Man skulle också kunna se det som att vi under hela matchen höll på att knuffa Malmö Anadolu BI utför ett stup där bytena var det sista krafttaget för att kunna få dem på fall.

Startelvan (4-4-2): Johan Elvström – Abbas Abbas, Martin Sosa, Toni Parlov, George Safi – Alden Smajlovic, Erol Ali, Kristoffer Bertolino, Edis Djugumovic – Ismail Güven, Ali Burrniku. Avbytare: Mateo Mandic (Kristoffer Bertolino 55), Walid Shams (Ismail Güven 70), Daniel Weclewicz (Edis Djugumovic 75), Roland Levay, Mujtaba Alshara (målvakt).