På fredag kväll gästar "di gules" P95 Husiegårds IP och det är hög tid att hitta tillbaka till det vinnande spelet som hittills bara har synts på träningarna.

IFK Malmö har haft en trevande inledning på höstens seriespel även om det ändå blivit fyra poäng på de två hittills spelade matcherna. Det snabba och publikvänliga spelet från i våras vill inte riktigt infinna sig och stundtals ser anfallsspelet oroväckande fantasilöst ut.

Vi rör om lite i laget sedan vår sorti ur cupen i onsdags och känner att vi kommer till spel med enbart friska spelare denna gång.

Backlinjen blir delvis nykomponerad, men formationen var superb under torsdagens timme långa tvåmålsspel. Spelförståelse (både offensivt och defensivt), snabbhet och vinnarinställning blir de tre attribut som gjort att vi formerat denna nya backlinje. Även Adil Hakimi gör debut som ytterback.

Tre nyförvärv som inte fick representera oss i cupen är åter med i truppen, Hassen Lagoun, Samim Saadat och Stefan Vagic. Det ska bli intressant att se vad dessa tre mycket snabba spelare kan tillföra laget, både med boll och utan boll (de alltid lika viktiga löpningarna för laget för att skapa tid och yta).
 
Mittfältet har börjat vakna till liv efter två dystra tillställningar, och idag har vi både önskemål och förväntningar vi hoppas dessa speldirigenter ska infria. De måste anföra laget, ta tag i taktpinnen, våga vilja bestämma matchbilden och matchens utgång. Dessa mittfältare har det i sig – nu är det dags att plocka fram det.
 
Vi hoppas på en god match där inställningen hos "di gule" ska synas i varenda duell, varenda löpning och i varenda tanke. Snabbt och varierande spel, oftast längs marken är vad vi hoppas få se ikväll. Vi vill se forwards som löper sönder motståndarnas backlinje, mittfältarna som styr vårt offensiva och defensiva spel, försvarare som är i det närmaste felfria och vågar samarbeta med mittfältet för att kunna bygga upp våra anfall under ansvar och tålamod.
 
Övrigt att notera: matchen spelas fredagen den 29:e augusti på Husiegårds IP (förmodligen grus) med avspark klockan 19.00 (samling 17.30 vid klubben).

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Benjamin Blomberg, Dardan Behrami, Dino Mesic, Filip Koffi, Hassen Lagoun, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic. Startelvan presenteras först en timme före avspark.