På söndag den 31 augusti klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Motala AIF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

Motala AIF: Rickard Göthberg, Sandro Savarin – Jens Götberg, Alberis da Silva, Henrik Nilsson, Tobias Johansson, Michael Kassyousef, Admir Lekiqi, Cheick Diallo, Arsim Gashi, Andreas Högberg, John Erlandsson, Niklas Högberg, Mateo Dujilo, Holm Kühl.

AKTUELLT

IFK Malmö: Efter att ha varit skonade i sex raka matcher har IFK Malmö åter en spelare avstängd. Det är anfallaren Blerim Mullici som får avtjäna sitt första avstängningsstraff för säsongen efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort i onsdags mot Östers IF. Hans plats i truppen tas av Karim El hage.

 
Tränaren Bo Mårtensson saknas också. Han åker under helgen iväg på en sedan länge inplanerad semester och missar såväl matchen mot Motala AIF som den därpå mot Norrby IF. Det innebär att hans assisterande, Martin Abrahamsson, blir ansvarig och till sin hjälp får han U-lagstränaren Alvaro Ripoll.

Motala AIF: Målfarlige Daniel Leinar, med åtta gjorda mål hittills i serien, missar matchen mot IFK Malmö. Leinar, som dessutom gifte sig på lördagen, har efter att ha fått en del smällar den senaste tiden ont i både foten och knäet.

TRÄNARNA TYCKER

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Det är återigen en sexpoängsmatch och det är därmed tre oerhört viktiga poäng som står på spel. Senast mot Skärhamns IK gick det som bekant bra och med en bibehållen positiv känsla i truppen även på fredagens träning är jag bara optimistisk.

Visst förlorade vi borta mot Östers IF, men vi ska inte glömma att vi är betydligt bättre på hemmaplan där vi redan har vunnit två matcher i höst. Bara det gör att mycket talar för oss och dessutom var det mot Motala AIF som vi tog vår hittills enda bortaseger.

Göran Ekh, tränare i Motala AIF: Hemma mot oss var IFK Malmö riktigt bra. Det verkar däremot vara ett ojämnt lag i och med att de inte har tagit fler poäng, vilket jag tycker är mycket underligt med tanke på den kvalité som uppenbarligen finns i truppen.

Jag tror också att det blir en trevlig match. Det är två lag som verkligen vill spela en underhållande fotboll med bollen på marken och inte tjonga likt andra lag i serien. Vi kommer absolut att behöva spela på topp och kriga allt vi kan för att den här matchen ska kunna få ett lyckligt slut för vår del.