Inför P95 – IF Limhamn Bunkeflo 2007

På onsdag gästar IF Limhamn Bunkeflo 2007 åter Malmö Stadion på kort tid, denna gång för en tidig seriefinal mot IFK Malmös P95 i P13 Sydvästra grupp A.

Lagen möttes för en vecka sedan i Malmösmästerskapets kvartsfinal. Gästerna drog då det längsta strået när de med uddamålet (2-3) besegrade ett hårt kämpande IFK Malmö som under matchens gång aldrig hittade det spel som gjorde laget till mästare i våras.

Förutsättningarna för en vecka sedan är nu av motsatt slag när lagen drabbar samman i vad som kan kallas för en tidig seriefinal. Då påbörjade "gulingarna" matchen med en nykomponerad backlinje och avslutade sista kvarten med bara en ordinarie försvarare på planen. Denna gång återfinns två eminenta försvarare i truppen, Christian Addo och Edwin Adolfsson.

Lägg därtill speldirigenten Isak Listring som nu är fullt återställd och som imponerade stort under måndagens träning. Även Nigel Jackman och Dardan Behrami kan spela, denna gång utan smärtor. Dessutom kan Hassen Lagoun, Samim Saadat och Stefan Vagic spela, vilket ger "di gule" seriens namnkunnigaste offensiv.

Helt klart kan IFK Malmö för första gången i höst ställa upp med sitt starkaste lag, och oavsett hur startelvan formeras kommer "gulingarna" att ha seriens mest respektingivande bänk.

Vi förväntar oss i stort sett samma spelartrupp hos gästerna som i det senaste mötet. Vi tror också många av dem är ute efter revansch för den klara förlusten de inkasserade i våras när "gulingarna" imponerade stort och till slut vann med 4-2, och därmed säkrade seriesegern. Vi vet om hur gästerna spelar och IFK Malmö kommer inte att bjuda på något denna gång.

"Di gule" gjorde så sent som i fredags en mycket god insats när laget bortabesegrade Husie IF med 2-1 och många av spelarna imponerade stort. Avsluten på mål blev hela 11-3 till "gulingarnas" favör. Husie IF:s mål och riktigt heta målchanser kom enbart på fasta situationer. Därmed sagt att IFK Malmös backlinje agerade mycket säkert, bestämt och med kreativitet.

Sett till träningen senast hade vi nog kunnat ta ut en 22-mannatrupp då intensiteten, passningskvaliteten och kreativiteten var så hög hos spelarna. Två spelare hade fått stå över, och det endast på grund av skador.

Matchen spelas onsdagen den 3:e augusti på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 19.45 (samling 18.10).

Truppen:
Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Hassen Lagoun, Isak Listring, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Nigel Jackman, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic.