IFK Malmös U-lag fick nöja sig med oavgjort, 3-3 (0-1), i lördagens match mot Eskilsminne IF. Ett resultat som innebär att "di gule", med fyra omgångar kvar av juniorserien division 1, är tre poäng efter den andraplats som lär krävas för att få kvala till juniorallsvenskan.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi är som bekant inne i ett mycket avgörande skede av den här säsongen. Det är därför tråkigt att vi nu är väldigt nära att kasta bort det hårda arbetet som vi i det här laget tillsammans har lagt ner under hela vintern och våren.

Jag kan förstå att många är trötta med tanke på det tuffa schemat som vi har haft under året och som knappast blir lindrigare framöver. Samtliga spelare måste dock, trots att de känner sig trötta, se till att koncentrera sig på de för året uppsatta målen och fullfölja dem.

I ett sådant här skede är alla detaljer viktiga. Jag är därför besviken på att vi spelade med en man mindre under i stort sett hela andra halvlek. Det är inte första gången det händer och det är ett oacceptabelt misstag som riskerar kosta oss en kvalplats till juniorallsvenskan.

Själv är jag enbart intresserad av att nå våra mål och det med hjälp av de spelarna som verkligen strävar dit. De spelarna som däremot tappar motivationen emellanåt och inte heller har tillräcklig vilja har jag förstås inte speciellt mycket nytta av.

För tillfället är det vissa, framförallt bland de äldre, som inte alls gör vad de ska. De har mer erfarenhet och borde därför visa sig mer mogna, samlade och visa vägen i matcherna. Det är också normalt sett de äldre, inte de yngre som i det här fallet 92:orna, som ska gå in och rädda en poäng.

Startelvan (4-4-2): Mujtaba Alshara – Abbas Abbas, Toni Parlov, Martin Sosa, George Safi – Daniel Weclewicz, Kristoffer Bertolino, Mateo Mandic, Alden Smajlovic – Omar Aouida, Anto Vujica. Avbytare: Roland Levay (Anto Vujica 48), Emmanuel Frimpong (Kristoffer Bertolino 69), Andreas Omidfar Kiriazidis (Mateo Mandic 75).