På onsdagskvällen är det dags för ett hett derby mellan IFK Malmös P95 och Malmö FF i P13 Sydvästra grupp A. Detta är "di gules" chans att haka på topplagen inför slutspurten.

Lagen möttes i våras i serien och IFK Malmö låg då närmast ett segermål. Matchen slutade 0-0 trots fin speldominans i andra halvleken av "di gule".

 
Denna gång är förhållanden lite annorlunda. Malmö FF leder serien, fyra poäng före femteplacerade IFK Malmö som inte riktigt har fått spelet att stämma efter sommaruppehållet. Nu hoppas samtliga inblandade att det blir ett trendbrott.
 
Tendenser såsom att göra det mesta på egen hand har dessvärre blivit alldeles för vanliga i laget, men träningarna i veckan har gett en antydan på att laget nu är berett att spela som ett lag, tänka som ett lag och dominera tillsammans ute på planen – som ett lag.
 
Passningsspelet kommer att bli en avgörande faktor ikväll och kan "gulingarna" snarast hitta tillbaka till sitt vinnande koncept av fint och snabbt passningsspel på få tillslag kan också lagets fantastiska styrka åter infinna sig, nämligen lagets imponerande offensiv.
 
Patchicco Diallo återfinns i truppen efter långvarig rehabilitering på grund av ledbandsskada och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Även Nermin Krupic går in i truppen efter mycket imponerande träningar i veckan, likaså Filip Koffi.
 
Under veckans träningar – laget klämde även in ett extra pass under tisdagen – har det gnuggats avslut och snabbt passningsspel. Kanske får vi se resultatet av detta redan på onsdagskvällen.
 
Ikväll börjar resan mot "di gules" långsiktiga planer och laget kommer att återgå till sin grundfilosofi och spelidé – något "gulingarna" på förhand inte väljer att avslöja på hemsidan.
 
Matchen spelas onsdagen den 17:e september på Malmö Stadion plan 9 (konstgräs) med avspark klockan 18.30 (samling 17.10 vid omklädningsrummen).

Truppen: Nils Löfberg – Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Filip Koffi, Hassen Lagoun, Joy Hossain, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic, Nigel Jackman, Patchicco Diallo, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic.