Det är skillnad på att förlora och att förlora. Som jumbon IFK Malmö uppträdde på söndagen har man inte i division 1 att göra. 1-6 (0-1) i sexpoängsmatchen borta mot Torslanda IK var ett bottennapp i ordets rätta bemärkelse.

En vinst hade gett "di gule" en skjuts ovanför nedflyttningsstrecket, men efter storförlusten mot Torslanda kan man inte längre klara ett nytt kontrakt av egen kraft.

– Jag har aldrig tidigare skämts på en fotbollsplan. Det minsta man kan kräva är att alla gör sitt bästa och tyvärr var det bara fem-sex spelare som försökte i den här matchen. Pinsamt var därför ordet, sade Bo Mårtensson, djupt besviken tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Egentligen kom IFK Malmö fel in i matchen direkt in från start. Torslanda ville mycket mer och vaskade också fram ett antal heta chanser där IFK-målvakten Magnus Ringdahl var det ende som stod i vägen för en hemmaledning.

Sista kvarten av första halvlek spelade dock "di gule" upp sig något och därför kom Torslandas 1-0-mål snöpligt i den 45:e minuten. Magnus Ringdahl kapade bryskt en Torslandaspelare inne i straffområdet och på den efterföljande straffen gjorde Joakim Ahlgren inget misstag.

– De kändes hetare än oss redan från början, men vi var på gång och därför var det olyckligt att vi inte kunde hålla tätt fram till pausvilan, menade Bosse Mårtensson.

Den andra halvleken vill IFK Malmö sedan helt glömma. Efter mindre än nio minuters spel satt 2-0 stolpe-ribba-in genom Hector Svensson och därefter hämtade sig aldrig "gulingarna" som – mer eller mindre – gav upp matchen.

Jonatan Gerth spädde på med 3-0 i den 68:e minuten och Carl-Johan Falk till 4-0 i den 80:e minuten innan IFK Malmö fick göra ett tröstmål. Jörgen Svensson spelade fram Zoran Jovanovic som kunde rycka igenom och enkelt reducera till 1-4 i den 84:e minuten.

Men målskyttet var inte slut för den sakens skull. Innan matchen var över hade Carl-Johan Falk (86:e minuten) och Jonatan Gerth (90:e minuten) utökat siffrorna till 6-1.

– Uppträdandet var så nonchalant det bara kan bli och vi rasade ihop som ett korthus. Det är svårt att veta om de berodde på att spelarna ännu inte har insett situationens allvar, eller om de bara inte bryr sig. Oavsett har vi en del att jobba på i veckan som kommer, konstaterade Bosse Mårtensson.

Med fyra omgångar kvar att spela har IFK Malmö fyra poäng – i praktiken fem poäng med tanke på den usla målskillnaden – upp till en plats ovanför strecket.

– Vi lägger oss inte ner och dör utan tror fortfarande att vi kan fixa det. Samtidigt har det blivit tuffare då vi helt plötsligt också måste lita till andra resultat.

Ett fåtal spelare var det som försökte och som därför kom ifrån matchen med hedern i behåll. En av dessa var Robin "Tomelilla" Nilsson, MFF-lånet, som trots sin korta period i klubben, var en av dem som visade mest hjärta i spelet.

STARTELVORNA

Torslanda IK (4-4-2):
Magnus Berglöf – Max Mårtensson, Thomas Erlandsson (lk), Joakim Viberg, Calle Ekdahl – Joakim Ahlgren, Kenan Galijatovic, Jonatan Gerth, Michell Hansson – Hector Svensson, Tor Isaksson. Avbytare: Carl-Johan Falk (Tor Isaksson 61), John Sjöberg (Kenan Galijatovic 72), Kuorosh Hatami (Calle Ekdahl 75), Tobias Karlsson, Bujar Avdijaj (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Robert Kjellin, Jörgen Svensson, Ahmedin Sudic – Daniel Jovanovic, Robin Nilsson, Joakim Persson (lk), Demokrat Maxhuni – Zoran Jovanovic, Blerim Mullici. Avbytare: Edis Djugumovic (Blerim Mullici 59), Karim El hage (Dan Mårtensson 72), Dzevad Nezirevic, Joakim Svensson, Johan Elvström (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Torslanda IK: Jonatan Gerth.

IFK Malmö: Robin Nilsson.