Inför P95 – Klågerups GIF

På fredag spelas den nästsista omgången i P13 Sydvästra grupp A för "di gule" som hoppas på en fin avslutning under höstsäsongen.

Gästande Klågerups GIF har bara en match kvar att spela och parkerar för tillfället på en fin andraplats i tabellen på samma poäng (19 poäng) som serieledande Malmö FF, men med en något sämre målskillnad. Deras förhoppning är säkert tre poäng idag för att sätta press på IF Limhamn Bunkeflo 2007 som jagar på tredjeplatsen.

För IFK Malmös del gäller det att avsluta höstsäsongen på ett fint sätt efter att gjort några mindre bra insatser. Laget övertygade senast när man hemmaslog Trelleborgs FF och vann avsluten med hela 14-0. I onsdags möttes Klågerups GIF och Trelleborgs FF, en match som slutade med en uddamålsseger för "giffarna" med 3-2.

 
"Gulingarna" har saknat jämnheten under hösten vilket har märkts i många matcher – något laget arbetat hårt med under veckan. Hela 50 procent av veckans träning har ägnats åt teknikträning (varav 80 procent av dessa åt passningsspel med ett tillslag), tio procent åt styrka och snabbhet, 20 procent åt spelförståelse och de återstående 20 procenten åt spel över hela planen i syfte att få fram träningsbudskapet.
 
I måndags när "gulingarna" lirade på elvamannaplanen ägnades stor del åt anfallsspelet att attackera på djupet medan man i onsdags anföll på kanterna och med snabba omställningar som riktlinjer.

Under torsdagens träning gick spelet ut på att skapa en variation mellan dessa olika anfallssätt och att ofta komma till skottsektorn för distansavslut. Joy Hossain kunde till lagkamraternas beundran stänka in veckans mål när Nils Löfberg i målet överlistades med en praktpärla upp i nättaket.

 
Robert Sörensson, assisterande tränare:
– Det har varit mycket bra träningar i veckan och stundtals riktigt bra spel. Adam Nordkvist har övertygat på högerbacken. Killarna har insett allvaret och vi har börjat få bukt med divalaterna.
 
Från sidlinjen har det kommit fina komplimanger till mittbackarna Dardan Behrami och Shadi Romi. Lukas Dahlström har fått fina lovord medan mittfältarna över lag har visat samma höga klass som i våras, däribland Patchicco Diallo, Joy Hossain, Dino Mesic och Safet Besic.

Veckans stora överraskning har Oscar Hansson svarat för med utvecklad spelförståelse, rörlighet och underbara attacker på kanten. Även Alaa Ahmed är tillbaka i full träning. Med andra ord har konkurrensen i laget aldrig varit bättre än vad det är just nu.

 
"Di gule" har under veckan visat på förbättrad fysik, ökad snabbhet, bättre uppfattning av spelet både med boll och utan boll samt insett vikten av att låta vårt fina passningsspel leda oss till avslut istället för att själva springa med boll under långa sträckor.
 
Vi kan förvänta oss en tät match ikväll där det lag med bäst teknik och inställning lär dra det längsta strået.
 
Matchen spelas fredagen den 26:e september på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 18.30 (samling 17.00 vid omklädningsrummen).

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Hassen Lagoun, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Patchicco Diallo, Safet Besic, Shadi Romi, Stefan Vagic.