IFK Malmös P95 spelade propagandafotboll på fredagen. Serietvåan i P13 Sydvästra grupp A, Klågerups GIF, gavs nämligen aldrig en chans och när matchen var över hade "gulingarna" vunnit med komfortabla 8-1 (5-1).

Matchen var bara 57 sekunder gammal när IFK Malmö störtade fram i mycket kraftfullt kantspel signerat Stefan Vagic som också hittade fram till en fristående Nigel Jackman i straffområdet och 1-0 var ett faktum.

Sedan fortsatte "di gule" att växa för varje minut som gick och passningsspelet var enastående, likaså inställningen till att erövra boll. Knappt sex minuter spelade när Adam Nordkvist elegant hittade Alaa Ahmed som smugit sig fram från kanten och fullt rättvist ökade på ledningen till 2-0.

Två minuter efter det uppstod ett missförstånd i IFK:s backlinje och Klågerups GIF kunde enkelt reducera, 2-1. Detta skulle också komma att bli backlinjens enda misstag under matchen och de spelade sedan alla felfritt återstående tid av matchen.

Snabb replik följde när Joy Hossain sköt på målvakten efter inspel återigen av Adam Nordkvist. Returen studsade Nigel Jackmans väg och 3-1 var lika billigt som gästernas reducering.

"Di gule" spelade sedan propagandafotboll. Bollen gick på få tillslag mellan lagkamraterna och mellan lagdelarna. Killarna hade arbetat hårt i veckan på träningarna för att visa alla dem som hade tvivlat det minsta på lagets enastående kapacitet.

Spelet var mycket varierat och "gulingarna" attackerade på djupet, på bredden och genom längre uppspel och genom de finurliga väggpassen. Överlappningar och djupledslöpningarna var efter handboken och nog fick sig gästerna en rejäl fotbollslektion.

Nio minuter från halvtid var det dags för Dino Mesic att visa upp sina frisparkskvaliteter när han från 35 meter skickade bollen i mål strax under ribban, 4-1.

IFK Malmö radade sedan upp det ena mönsteranfallet efter det andra och Klågerup fick arbeta hårt för att freda sitt mål.

Någon minut senare svarade Adam Nordkvist för ett smart inspel i straffområdet och Alaa Ahmed kunde därmed göra sitt andra mål för dagen genom en kraftfull nick i nättaket, 5-1.

Halvtidspaus och några byten skedde.

Två minuter in i andra halvleken fick en i Klågerups GIF gult kort och IFK Malmö kunde sedan spela med en man mer i fem minuter. Under denna period skapades några halvchanser, men hemmalaget kunde kanske utnyttjat övertaget ännu bättre.

Tio minuter in i andra halvlek presenterade sig Oscar Hansson på allvar. Efter ett gediget arbete på kanten vann han tillbaka bollen för att sedan i läckert samarbete med Edwin Adolfsson väggspela sönder och samman hela "giffarnas" försvar och ur dålig vinkel prickskjuta i den bortre kryssribban.

I den 47:e matchminuten fick så en i "giffarna" rött kort för ett otäckt överfall på Dino Mesic. Spelaren hade minuten tidigare fått en tillsägelse av den mycket duktige domaren för sin eftersläng på Nils Löfberg i IFK-målet. I samma minut fick Adam Nordkvist lämna planen efter ovårdat språk, något den observante ledaren i Klågerup uppmärksammade domaren på.

När så spelet återupptogs kunde Alaa Ahmed hitta Nigel Jackman på djupet och 6-1 var ett fantastiskt spelmål.

Blott två minuter senare störtade Stefan Vagic fram och fortsatte med sin lekstuga på högerkanten. Inlägget slogs via en försvarare i gästernas lag och plötsligt stod det 7-1.

Två minuter före full tid kunde Joy Hossain slå den intelligentaste djupledspassningen undertecknad har sett någon i 13-årsåldern klara av och Nigel Jackman kunde utöka ledningen till 8-1 genom ett kyligt avslut vid stolproten. Detta var Nigel Jackmans fjärde mål i matchen.

De duktiga spelarna i IFK Malmös P95 ska ha massor med beröm på det sätt de genomförde matchen – propaganda fotboll. Och som de också själva kunde konstatera efter matchen: att med detta spel kan de besegra vilket lag som helst. Helt klart "di gules" bästa match i år, men fler lär komma.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Dardan Behrami, Shadi Romi, Christian Addo – Joy Hossain, Patchicco Diallo, Dino Mesic, – Stefan Vagic, Nigel Jackman, Alaa Ahmed. Avbytare: Edwin Adolfsson, Hassen Lagoun, Lukas Dahlström, Oscar Hansson, Safet Besic.

Matchens lirare: Hela laget