Bröderna Jovanovic till TFF

En epok är över. De offensivt lagda bröderna Jovanovic, Zoran och Daniel, som båda började sina karriärer i IFK Malmö 1993, lämnar "di gule" för att de tre närmaste åren spela fotboll på heltid med allsvenska Trelleborgs FF.

Zoran och Daniel Jovanovic, som skrev på sina kontrakt under måndagsförmiddagen, gör sin första träning med TFF:s A-lag om exakt två veckor.

– Det kan inte bli bättre. Trelleborgs FF är en alldeles utmärkt klubb för dem att utvecklas i och även om det kan ta lite tid är jag övertygad om att det i slutändan kommer att gå bra för dem, säger Göran Åkerman, ordförande i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Zoran Jovanovic, som för en knapp månad sedan fyllde 22 år, har aldrig spelat för någon annan klubb än IFK Malmö.

– Självklart känns det tungt att lämna när vi precis har åkt ur ettan, men jag måste ta chansen och tänka på mig själv den här gången. Jag har alltid spelat i IFK Malmö och behöver en ny utmaning för att kunna komma längre i min karriär, konstaterar Zoran Jovanovic.

– Detta är en rejäl utmaning för mig. I IFK Malmö har jag länge haft en plats i startelvan, det har jag inte från början i Trelleborgs FF och därför måste jag kämpa mig till en plats. Det lär således bli en hårdare vinterträning än någonsin för min del.

Hans 20-årige lillebror, Daniel "Bato" Jovanovic, kom däremot tillbaka till klubben 2004 efter en sejour i Malmö Anadolu BI. Som 16-åring gjorde han sedan sin A-lagsdebut i IFK Malmö.

– Jag har trots allt fyllt 20 år och någon gång måste man gå vidare. Det är klart att det känns vemodigt, men det ska bli roligt att komma till en allsvensk klubb och utvecklas under en sådan duktig tränare som Tom Prahl, kommenterar Daniel Jovanovic.

Spelare med större hjärta för IFK Malmö än bröderna Jovanovic är svåra att hitta. De lovar också, mer eller mindre, att avsluta sina karriärer i moderklubben.

– Jag kommer tillbaka om tolv år, hälsar Zoran Jovanovic och lillebror Daniel är inne på samma linje.

– Förutsatt att jag har hälsan i behåll är det klart att jag kommer och avslutar min karriär i IFK Malmö. Jag har ett stort gult hjärta och kommer alltid att ha det oavsett vilken klubb, i Sverige eller utomlands, som jag representerar i framtiden.