IFK Malmös U-lag vann på onsdagen Malmömästerskapet för juniorer. "Gulingarna" segrade efter en mycket jämn final där Kvarnby IK besegrades med minsta möjliga marginal, 5-4 (3-2).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

För oss i U-laget är det mycket positivt och oerhört glädjande att kunna avsluta säsongen med den här mästerskapstiteln. Och det som är riktigt roligt är att vi gjorde det med spelare som beredda att offra sig. Det vet helt enkelt vad som krävs för att bli riktiga vinnare.

Vi ska, även om vi har flyttat upp många i A-laget, inte glömma att det är svårt att få fram nya spelare. Jag är därför stolt över att vi är de enda som har vunnit någonting i år. Med detta menar jag dock inte att vi har räddat säsongen eftersom inget kan fylla luckan efter A-lagets nedflyttning.

Det är nämligen så att vi befinner oss i en väldigt kaotisk tillvaro och det ska bli spännande att se hur föreningen utvecklar sig de kommande veckorna. I den miljön är jag självklart extra glad över att vi har klarat av att få fram ett vinnande lag.

Närmast är det ett ledarmöte på tisdag den 28 oktober. Jag har förhoppningar om att vi där ska få träffa någon eller några från styrelsen och vi förväntar oss då också riktlinjer för hur man vill att det ska ut under nästa säsong.

En sak som jag även vill passa på att betona är att jag för två veckor sedan sade jag att jag inte skulle kriga med de spelarna som jag inte litade på. De tidiga bytena i dagens match var ett extra tydligt bevis på att jag står för mina ord.

När det gäller Mattias Olsson litar jag fullt ut på honom, men stundens allvar tog tyvärr och påverkade hans spel på ett negativt sätt. Han, tillsammans med Emmanuel Frimpong och Milos Nikolic är de som jag hoppas väldigt mycket på framöver.

Andreas Omidfar Kiriazidis bevisade redan idag att han är en spelare med en lysande framtid framför sig, medan Anto Vujica har mycket kvar att bevisa innan han kan mäta sig och detta till största delen beroende på en dålig träningsnärvaro.

Vi ska heller absolut inte glömma bort Aleksandar Milutinovic, men det finns inte så mycket att säga om honom eftersom han mot Kvarnby IK troligen gjorde den bästa match som jag någonsin har sett honom spela.

Under nästa vecka håller vi i U-laget ledigt för att sedan köra igång träningen igen måndagen den 3 november. Vi kommer då att titta på en hel del nya spelare för att se vad vi ska kunna göra med det här laget under nästa år.

Startelvan (4-3-3): Johan Elvström – Aleksandar Milutinovic, Daniel Weclewicz, Toni Parlov, George Safi – Mattias Olsson, Alden Smajlovic, Edis Djugumovic – Ismail Güven, Abbas Abbas, Demokrat Maxhuni. Avbytare: Erol Ali (Mattias Olsson 20), Walid Shams (Abbas Abbas 20), Andreas Omidfar Kiriazidis (Demokrat Maxhuni 65), Milos Nikolic (Aleksandar Milutinovic 65), Mario Djordjevic.