Bönnemark flyttar – Ringdahl slutar

Två spelare ytterligare har meddelat att de inte följer IFK Malmö med ner i tvåan. Magnus Bönnemark, den 23-årige yttermittfältaren, ska nästa säsong spela för division 3-klubben IFK Trelleborg, medan målvakten Magnus Ringdahl, 25, slutar helt med fotbollen.

Magnus Ringdahl aviserade redan samma dag som degraderingen att han var less på fotboll och tackade för sig efter hemkomsten till Malmö. Magnus Bönnemarks beslut att lämna för IFK Trelleborg, där han återförenas med den tidigare IFK Malmö-tränaren Jimmi Olsson, har däremot vuxit fram under de senaste veckorna.

– Det är två spelare som vi gärna hade haft kvar, men det går inte att tvinga någon. Magnus Bönnemark bor redan nere i Trelleborg och jag kan förstå att han tycker att det ska bli skönt att slippa pendla, säger Roland Karlsson, senioransvarig i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

För Magnus Ringdahl, som kom från Ystads IF 2006, blev det tre säsonger i "di gule". Han var med om att föra upp klubben i division 1, men fick också vara med på den tråkiga resan ur samma division. Magnus Bönnemark värvades 2007 från småländska Myresjö IF.