Hasse Mattisson, 36, hann göra en enda hel träning i IFK Malmö innan det small till två gånger i knäet och idag kom den förväntade domen – korsbandet är med största sannolikhet av.
– Den första tanken visade sig vara rätt och jag kan glömma allt spel 2009, säger han till ifkmalmo.com.

Det är bara några veckor sedan rutinerade Hasse Mattisson presenterades som spelande assisterande tränare till Jörgen Ohlsson i nedflyttade IFK Malmö. Han hann också knappt tillträda då olyckan var framme redan på fredagens träning – hans blott andra i division 2-klubben.

– Jag kände direkt att något var riktigt fel i knäet. Det är inget som jag har haft tidigare och jag vet egentligen inte varför, men utan att låta negativ sa min spontana känsla bara att korsbandet var av, konstaterar Hasse Mattisson.

Efter att på måndagsförmiddagen ha varit på besök hos Malmö FF:s sjukgymnast Rickard Dahan fick han också beskedet som han helst hade undvikit.

– Korsbandet är med 99 procents säkerhet av och det är förstås himla trist eftersom jag verkligen hade sett fram emot att få spela i IFK Malmö under 2009, säger Hasse Mattisson.

– Hade jag varit 20 år och haft gott läkekött hade det kanske kunnat ta ett halvår, men är man 36 år som jag får man räkna med att det tar tio till tolv månader innan det går att spela igen.

Det som hände i slutet av fredagsträningen var en ren olyckshändelse. Hasse Mattisson var inne i ett motlägg med Mustafa Arezoo (en provspelare från Kulladals FF) när någonting gick snett.

– Jag skulle springa vidare efter bollen och då smällde det till två gånger i knäet, sedan stöp jag. Självförvållat och lätt hänt, även om det inte alls var någon våldsam situation, suckar Hasse.

Hasse Mattisson ska i nästa vecka till Pär Herbertsson, läkare i Malmö FF, för att kunna få närmare information om skadan och om det krävs någon operation.

–  Vi får se vad de säger. De vill nog röntga för att se hur mycket som är skadat och lär därefter ta beslut om det blir någon operation.

Han och kollegan Jörgen Ohlsson har gjort upp med Malmö FF som tränare för IFK Malmö under de tre närmaste åren. Om det sedan blir något spel i "di gule" efter att den långa rehabiliteringen av skadan är över återstår däremot att se.

– Det är viktigt att knäet blir så bra som möjligt, men det är ändå inte säkert att det räcker till för att spela division 1- eller 2-fotboll 2010. Under 2009 ska jag i varje fall koncentrera mig helt på att vara tränare.