IFK Malmös P95-2 släppte inte in ett enda mål på hela turneringen och vann enkelt finalen i Ljungbergs Luciacup över Bjuvstorps FF 2 med 5-0. "Gulingarnas" tredjelag blev trea, medan förstalaget åkte ut i kvartsfinalen.

Vi genomförde turneringen på bästa möjliga vis. Våra tre lag vann sina respektive grupper genom att vinna alla matcher och genom bedriften att inte släppa in ett enda mål. Killarna uppträdde föredömligt, både på planen och utanför. Stort tack också till alla ni som ställde upp med körning och stöd från läktarplats.

Inget av de tre lagen släppte in ett enda mål i gruppspelet. IFK Malmö 2 vann samtliga matcher och höll nollan från turneringens början till dess slut. Det blev ett guld och ett brons denna gång med fantastiskt spel, inställning, karaktär, direktspel, cykelsparkar och mycket annat. "Di gule" fick den sammanlagda målskillnaden 69-12 och vann totalt 14 av 16 matcher.

Gruppspel

Grupp A

Asmundtorp/Häljarp – IFK Malmö 3 0-2
Mål:
Safet Besic, Samim Saadat (IFK)
Målassist: –
Varningar: –
Matchens lirare:
Samim Saadat & Edwin Adolfsson
Kommentar: Det tog bara 14 sekunder för IFK Malmö att göra turneringens första mål. Samim Saadat erövrade bollen och lurade sedan målvakten med en läcker tvåfotsdribbling och rullade in bollen i öppet mål. Sedan följde en tiominutersperiod där båda lagen prövade lyckan med distansskott, men Edwin Adolfsson stod hela tiden rätt placerad i IFK-målet. Asmundtorp/Häljarp stod för flera fina anfall och kombinationer som kanske borde ha resulterat i något mål. När ett par minuter återstod spikade Safet Besic slutresultatet.

IFK Malmö 3 – Furulunds IK 5-0
Mål:
Joy Hossain, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Safet Besic, Samim Saadat (IFK)
Målassist:
Christian Addo, Joy Hossain, Safet Besic, Samim Saadat (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Safet Besic, Lukas Dahlström & Nigel Jackman
Kommentar: Killarna visade på fin aggressivitet med Lukas Dahlström i spetsen. Försvarsspelet var utmärkt. Samim Saadat och Joy Hossain låg bakom de flesta uppspelen och bidrog till många fina anfall. Safet Besic trollade med bollen och fick många beundrare, medan Nigel Jackman gjorde en mycket bra match. Laget borde däremot ha gjort ytterligare ett par mål.

IFK Malmö 3 – Klippans FF 2-0
Mål:
Joy Hossain 2 (IFK)
Målassist: Nigel Jackman, Samim Saadat (IFK)
Varningar: –
Matchens lirare:
Joy Hossain & Samim Saadat
Kommentar: En tuff match skulle det visa sig, men "di gule" svarade för ett fint anfallsspel och felfritt försvarsspel. Edwin Adolfsson dirigerade verbalt försvarsleden, medan Joy Hossain och Samim Saadat stod för flera fina uppspel och mål. Trots att det "bara" slutade 2-0 hade "gulingarna" ändå koll på matchen. Nigel Jackman deltog knappt i matchen på grund av ett ömt knä. Laget vann sin grupp med maximala nio poäng och målskillnaden 9-0.

Grupp C

Östra Ljungby IF – IFK Malmö 1 0-1
Mål:
Adil Hakimi (IFK)
Målassist:
Benjamin Blomberg (IFK)
Varningar: –
Matchens lirare:
Adil Hakimi
Kommentar: En match det svängde rejält om, men med matchens enda mål av Adil Hakimi på en framspelning av Benjamin Blomberg kunde "di gule" inkassera sin första gruppseger på det något, för killarna, ovana underlaget. Utmärkt försvarsspel och fina omställningar.

IFK Malmö 1 – Högaborgs BK 2 3-0
Mål:
Adil Hakimi 2, Alexandar Trifkovic (IFK)
Målassist:

Varningar:

Matchens lirare: Adil Hakimi & Alexandar Trifkovic
Kommentar:
Alexandar Trifkovic, kapten för dagen, styrde upp sitt lag på ett mycket fint sätt. Filip Koffi i målet, just för denna turnering, svarade för några fina räddningar. Laget spelade mer som en enhet och kunde också stundtals dominera matchen.

IFK Malmö 1 – Bjuvstorps FF 2 3-0
Mål:
Adil Hakimi, Benjamin Blomberg, Max Tryggvason (IFK)
Målassist:
Oscar Hansson 2, Anton Phan (IFK)
Varningar: Alexandar Trifkovic (IFK)
Matchens lirare:
Oscar Hansson
Kommentar: Laget spelade väldigt disciplinerat och förvaltade sina chanser väl. Bjuvstorp bjöd på utmärkt spel och det var en sevärd match. "Di gule" drog dock det längsta strået främst genom storspelande Oscar Hansson som visade prov på fin teknik i högt tempo. Bjuvstorp skulle komma att besegra IFK Malmö 3 i semifinalen, men i denna match fick de sig se besegrade av IFK Malmö 1 som vann samtliga gruppspelsmatcher och fick målskillnaden 7-0.

Grupp D

IFK Malmö 2 – Perstorps SK 3-0
Mål:
Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Dardan Behrami (IFK)
Målassist:
Dardan Behrami, Dino Mesic, Stefan Vagic (IFK)
Varningar:

Matchens lirare: Dardan Behrami & Dino Mesic
Kommentar: Något ovant underlag, men "di gule" gjorde vad de behövde göra. Kontroll på tillställningen fram till 3-0, och därmed tre poäng i den första gruppspelsmatchen. Dino Mesic stämplades fult medan han gjorde en elegant snurrfint och det blev nästan färdigspelat för honom i turneringen.

IFK Malmö 2 – Kvidinge IF 4-0
Mål:
Adam Nordkvist, Dardan Behrami, Dino Mesic, Shadi Romi (IFK)
Målassist: Stefan Vagic 2 (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Adam Nordkvist
Kommentar: Nu hade "di gule" förstått sig på var passningen behövde slås och med vilken hastighet på plastgolvet vilket skiljer sig en hel del åt från konstgräset (som laget annars tränar på). Passningsspelet var fint, snabbt och precist. Segern kunde och borde ha varit större. Dino Mesic spelade omplåstrad och kunde på sina två minuter hinna med ett mål och några läckra finter.

IK Bergandy – IFK Malmö 2 0-8
Mål:
Alaa Ahmed 4, Stefan Vagic 3, Adam Nordkvist (IFK)
Målassist:
Shadi Romi 3, Adam Nordkvist 2, Alaa Ahmed, Stefan Vagic (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Alaa Ahmed, Shadi Romi & Stefan Vagic
Kommentar: Spel mot ett mål och det var ofta klapp-klapp-spel. Bollen for mellan spelarna på ett tillslag och hälften av målen tillkom genom en fristående spelare i boxen efter utmärkt direktspel. Målvakten i Bergandy storspelade dessutom och svarade för ett tiotal fina räddningar. Dino Mesic spelade inte alls på grund av skada. Detta var tredje gruppsegern och med målskillnaden 15-0 kunde IFK Malmö 2 också tillskriva sig gruppsegern liksom de övriga två IFK-lagen, även de med noll insläppta mål.

Slutspel

Kvartsfinaler

IFK Malmö 3 – Kvidinge IF 8-4
Mål: 
Christian Addo 2, Safet Besic 2, Samim Saadat 2, Joy Hossain, Lukas Dahlström (IFK)
Målassist:
Safet Besic 4, Edwin Adolfsson, Joy Hossain, Lukas Dahlström (IFK)
Varningar:
Safet Besic (IFK)
Matchens lirare:
Safet Besic
Kommentar: Det tog en minut av matchen innan Edwin Adolfsson blev den förste IFK-målvakten i turneringen att släppa in ett mål; en hög boll som landade och for mellan benen på en snopen IFK-målvakt. Sedan satte lagmaskinen igång med fint och snabbt anfallsspel, och kunde gå ifrån till 4-1. Även om Kvidinge både reducerade till 3-6 och 4-7 var skillnaden hela tiden tre mål upp för "di gule". Segern var aldrig hotad och ramträffarna "gulingarna" svarade för stannade vid fyra. Safet Besic var planens gigant med sina trollkonster och låg bakom sex av IFK:s mål.

IFK Malmö 1 – IFK Hässleholm 1-2 efter förlängning
Mål: Oscar Hansson (IFK)
Målassist:

Varningar:
Alexandar Trifkovic (IFK)
Matchens lirare:
Adil Hakimi & Oscar Hansson
Kommentar: Hässleholm tog ledingen tidigt i matchen och "di gule" jagade sedan en kvittering. Oscar Hansson kunde på egen hand utjämna med tre minuter kvar och därefter satsade IFK Malmö allt på ett ledningsmål. Matchen slutade oavgjord och förlängningen var ett faktum. Först efter åtta tilläggsminuter och i spel tre-mot-tre kunde Hässleholm slå in segermålet efter en misslyckad dribbling vid mittlinjen. Killarna kämpade väl och länge, men föll för att de försökte sig på lite väl många solonummer, även under den ordinarie matchtiden. Matchen kunde faktiskt ha slutat hur som helst.

IFK Malmö 2 – Asmundtorp/Häljarp 8-0
Mål: Alaa Ahmed 3,
Stefan Vagic 2, Adam Nordkvist, Dardan Behrami, Shadi Romi (IFK)
Målassist:

Varningar:

Matchens lirare: Alaa Ahmed
Kommentar:
"Di gule" fortsatte med sitt fina klapp-klapp-spel och målen som föregicks av direktspel blev denna gång tre. Laget dominerade stort och höll åter nollan. Dino Mesic spelade inte alls på grund av skada.

Semifinaler

IFK Malmö 3 – Bjuvstorps FF 2 1-4
Mål:
Samim Saadat (IFK)
Målassist:
Lukas Dahlström (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Samim Saadat
Kommentar: Fyra kollektiva misstag skulle fälla avgörandet. Under matchen inledning följde tre olyckliga minuter. Skickliga och skottvilliga Bjuvstorp tilläts två gånger promenera med bollen över mittlinjen och ta sikte. Första gången satt bollen klockrent i Edwin Adolfssons högra kryss. Andra gången for bollen längs marken, prickade båda stolparna innan Bjuvstorp påpassligt höll sig framme och hängde in returen. IFK Malmö reducerade, men två nya misstag efter nio spelade minuter skulle fälla avgörandet. Bjuvstorp tilldelades hörnspark och när "gulingarna" stod helt felplacerade – inte alls som laget gjort upp om på träningarna – kunde motståndarna enkelt peta in bollen vid första stolpen. Minuten senare fick vi se en repris av det förra målet, vilket också kom att bli slutresultatet. Christian Addo och Nigel Jackman försökte delta i spelet, hårt omplåstrade, men med inga avbytare tröt orken för "di gule".

IFK Hässleholm – IFK Malmö 2 0-8
Mål:
Adam Nordkvist 2, Alaa Ahmed 2, Dardan Behrami, Dino Mesic, Shadi Romi, Stefan Vagic (IFK)
Målassist:
Stefan Vagic 3, Dardan Behrami, Shadi Romi (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Dardan Behrami & Stefan Vagic
Kommentar: Återigen klapp-klapp-spel och fem mål på direktspel. Laget höll nollan, spelade snabbt och fint passningsspel. Försvarsmässigt stoppade de allt vid mittlinjen. Dino Mesic hoppade in, hårt omplåstrad, och kunde göra ett mål på sina två minuter.

Match om tredje pris

IFK Malmö 3 – IFK Hässleholm 7-2
Mål: Christian Addo 4, Nigel Jackman, Safet Besic, Samim Saadat (IFK)
Målassist:
Joy Hossain 2, Lukas Dahlström, Safet Besic, Samim Saadat (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Christian Addo & Joy Hossain
Kommentar: Inget snack om att killarna lyckades ladda om efter semifinalförlusten halvtimmen dessförinnan. Medalj med hem till Malmö hade de bestämt sig för och Hässleholms reduceringar kom först med två minuter kvar av matchen och då stod det redan 6-0. Christian Addo, liksom Nigel Jackman, spelade hårt omplåstrade och fullmatade med smärtlindrande kunde de båda svara för fem mål.

Final

Bjuvstorps FF 2 – IFK Malmö 2 0-5
Mål:
Shadi Romi 2, Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Dino Mesic (IFK)
Målassist:
Stefan Vagic 2, Dardan Behrami, Shadi Romi (IFK)
Varningar:

Matchens lirare:
Adam Nordkvist, Nils Löfberg, Shadi Romi
Kommentar: Laget spelade återigen utmärkt fotboll och kunde göra flera mål på sitt fina direktspel. "Di gule" dominerade turneringen, målsmässigt och spelmässigt. Nils Löfberg som höll nollan genom samtliga matcher i IFK-målet showade på slutet med skott- och passningsfinter, och avlossade bössan vid några tillfällen. Välförtjänt guld till laget som vann samtliga matcher och fick målskillnaden 36-0.

Gruppspelsmatcherna spelades 1×9 minuter. Slutspelsmatcherna spelades 1×13 minuter.

IFK Malmö 1: Filip Koffi – Adil Hakimi, Alexandar Trifkovic, Anton Phan, Benjamin Blomberg, Max Tryggvason, Oscar Hansson.

IFK Malmö 2:
Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Dardan Behrami, Dino Mesic, Shadi Romi, Stefan Vagic.

IFK Malmö 3:
Edwin Adolfsson – Christian Addo, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Safet Besic, Samim Saadat.