På lördag är det dags för årets upplaga av Tomtecupen och IFK Malmös P95 ställer upp med tre lag. Formen är god, likaså självförtroendet vilket gör att både ledare och spelare välkomnar kvalificerat motstånd.
 
För tre veckor sedan spelade "di gule" i Ljungbergs Luciacup och de tre gula lagen presterade minnesvärd fotboll. Det blev idel segrar i gruppspelet och det utan att släppa in några mål. Därefter åkte ett lag ut i kvartsfinalen efter 4×2 minuters förlängning, medan ett lag säkrade bronspengen efter en semifinalförlust. Slutligen stod ett av "di gules" lag som slutsegrare i cupen – fortfarande med inga insläppta mål.
 
Formen har hållit i sig och det aktiva arbetet med olika tema har utvecklat spelarna ytterligare. Kanske får vi se cykelsparksmål i cupen, eller varför inte någon av dessa fantastiska finter killarna behärskar i högt tempo och som visades upp i den senaste cupen. Framförallt kan vi se framemot "gulingarnas" fantastiska passningsspel som går så oerhört snabbt på ett tillslag. Mot detta finns det inget försvar.
 
De tre lagen har som målsättning att nå slutspel, även om man alltid ska vara medveten om att i dessa cuper finns det lag som överpresterar och överraskar. "Di gule" hoppas på att så tidigt som möjligt få möta de riktigt bra lagen och få möjligheten att bjuda dem på ett tidigt respass.
 
Grupp C – IFK Malmö Gul
Samling: 07.30 (ombytta, vid omklädningsrummet)
08.15 GIF Nike – IFK Malmö
09.15 IFK Malmö – Kvarnby IK 1
10.15 IFK Malmö – LB07 1
 
Grupp G – IFK Malmö Svart
Samling: 09.30 (ombytta, vid omklädningsrummet)
11.00 Helsingör IF – IFK Malmö
12.15 BK Vången 1 – IFK Malmö
13.15 IFK Malmö – LB07 4
 
Grupp J – IFK Malmö Vit
Samling: 10.30 (ombytta, vid omklädningsrummet)
11.45 IFK Malmö – Malmö FF 4
12.30 Herfölge BK 1 – IFK Malmö
13.45 IFK Klagshamn 1 – IFK Malmö
 
Truppen: Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Agon Ajeti, Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Bassam Ahmad, Benjamin Blomberg, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Filip Koffi, Isak Listring, Joy Hossain,  Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Max Tryggvason, Nigel Jackman, Nils Löfberg, Oscar Hansson, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic.
 
Övrigt att notera: träningslag gult samlas klockan. 07.30, träningslag grönt klockan 09.30 och träningslag rött klockan 10.30. Alla kommer ombytta till omklädningsrummet. Patchicco Diallo är den enda som inte kan medverka på grund av en efterhängsen knäskada.