Det saknades verkligen inte dramatik då IFK Malmös P95-1 på fredagen tog sig vidare till kvartsfinal i Skånecupen. Seger med 10-2 i den sista matchen, samtidigt som de andra resultaten gick "di gules" väg, räddade avancemang.

Trots två oavgjorda resultat hade "gulingarna" chansen inför den sista matchen i grupp 12. För att man skulle gå till kvartsfinal krävdes det seger med sju mål mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 2, samtidigt som Bjärreds IF och Malmö Anadolu BI spelade oavgjort.
 
IFK Malmö gjorde sin plikt och vann sin match med 10-2. I den andra matchen inledde MABI med att gå upp till 3-1. Bjärred reducerade i sin tur med cirka 2.40 kvar och då det endast återstod 19 sekunder kom den efterlängtade kvitteringen som betydde avancemang för "di gule".

Det gula andralaget hade det minst lika dramatiskt. Efter två övertygande segrar hade det räckt med oavgjort i den avslutande gruppspelsmatchen mot Klågerups GIF för att bli kvartsfinalklart. Safet Besic gav också IFK Malmö ledningen, men Klågerup kunde vända och gjorde segermålet i matchens allra sista sekund.
 
Gruppspel

Grupp 10

Malmö City FC 1 – IFK Malmö 2 1-4
Mål:
Joy Hossain 2, Christian Addo, Lukas Dahlström (IFK)
Målassist: Christian Addo 2, Safet Besic (IFK)
Varningar: Christian Addo (IFK)
Matchens lirare: Safet Besic & Joy Hossain
Kommentar: Mål redan efter 90 sekunder och sedan kunde laget slappna av och dominera stort. Malmö City kvitterade några minuter senare på sin första riktiga målchans, en snygg lobb över en överlistad Edwin Adolfsson i IFK-målet. ”Di gule” fortsatte sedan med stort bollinnehav och spelade sig fram till flera fina målchanser. Joy Hossain iscensatte flera fina anfall och svarade själv för två fina mål efter att ha prickat kryssribban dubbelt om.

IFK Malmö 2 – Heleneholms SK 1 7-0
Mål:
Christian Addo 2, Joy Hossain 2, Isak Listring, Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic (IFK)
Målassist: Christian Addo 2, Lukas Dahlström 2, Edwin Adolfsson, Marko Ksmanovic (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Joy Hossain
Kommentar: Målsättningen att göra många mål för att få ett bra utgångsläge inför den sista gruppspelsmatchen kanske satte käppar i hjulet för ett något trögstartat IFK Malmö. Sedan lossande det rejält och laget kunde visa upp flera målskyttar i en odiskutabel seger.

IFK Malmö 2 – Klågerups GIF 1-2
Mål:
Safet Besic (IFK)
Målassist:
Varningar:
Matchens lirare:
Safet Besic
Kommentar: Förutsättningarna för "gulingarna" var oavgjort eller seger för en kvartsfinalplats i Baltiska Hallen. Safet Besic gjorde 1-0 efter dryga fem minuter. Knappt två minuter senare kunde Klågerup rättvist kvittera efter ett snabbt mönsteranfall. "Di gule" visade sedan upp ett disciplinerat försvarsspel och med en enda sekund kvar att spela kunde Klågerup prickskjuta från distans och därmed lägga beslag på kvartsfinalplatsen. Mycket bittert!

Grupp 12

IFK Malmö 1 – Malmö Anadolu BI 1-1
Mål:
Dardan Behrami (IFK)
Målassist:
Varningar:
Matchens lirare: Samim Saadat & Stefan Vagic
Kommentar: "Di gule" tog hyfsat tidigt ledningen, men tappade sedan fart, precision och aggressivitet. MABI kunde förtjänstfullt kvittera med blott två minuter kvar. Inte direkt den inledning "gulingarna" hade hoppats på.

IFK Malmö 1 – Bjärreds IF 1-1
Mål:
 Samim Saadat (IFK)
Målassist:
Varningar: –
Matchens lirare: Dardan Behrami
Kommentar: Den här matchen behövde IFK Malmö vinna och efter övertygande spel kunde man också ta ledningen efter drygt åtta minuter. Tre poäng kändes säkra men med blott två sekunder (!) kvar kunde Bjärred hitta förbi Nils Löfberg i IFK-målet med ett närskott. Läget inför sista omgången var sämsta tänkbara.

IF Limhamn Bunkeflo 2007 2 – IFK Malmö 1 2-10
Mål:
 Stefan Vagic 5, Dino Mesic 3, Adam Nordkvist, Dardan Behrami (IFK)
Målassist: Dino Mesic 4, Alaa Ahmed, Dardan Behrami, Samim Saadat (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Dardan Behrami, Dino Mesic & Stefan Vagic
Kommentar: Den här matchen behövde "di gule" vinna med sju måls marginal och sedan hoppas på att matchen mellan MABI-Bjärreds IF skulle sluta oavgjord. IFK Malmö tog ledningen först efter knappa tre minuters spel och skruvade därefter upp tempot rejält. I den åttonde matchminuten stänkte "gulingarna" in 7-0 och ordningen var någorlunda återställd. Därefter följde två reduceringar till 7-1 och till 8-2. Med två minuter kvar avgjordes matchen och slutade till sist 10-2. Därefter följde stor dramatik när MABI spelade en direkt avgörande match för gruppsegern mot Bjärreds IF (se text i inledningen).

Matcherna spelades 1×14 minuter.

IFK Malmö 1: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Dardan Behrami, Dino Mesic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic.

IFK Malmö 2: Edwin Adolfsson – Christian Addo, Isak Listring, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Safet Besic.