Platt fall för P95 i Skånecupen

Det gick inte alls för IFK Malmös P95 i måndagens Skånecupkvartsfinal mot Lunds BK. "Gulingarna", som verkade tagna av stundens allvar, fick aldrig igång sitt spel och föll med 3-5. 

Skånecupen blev inte "gulingarnas" cup, varken spelmässigt eller resultatmässigt. Självklart finns det saker att förbättra för att spelarna ska kunna vara självgående i inomhuscuperna, som ett led i deras fortsatta elitutbildning.

Vårens träningsprogram ligger klart och den individuella träningen kommer att ges ännu större utrymme i år och
som spelarna själv uttryckte det: "Elvamannafotboll är den riktiga fotbollen, och då är vi bäst!"

Övrigt att notera är att laget vilar fram till den 12 januari då träningen åter drar igång. Räkna med att det blir tufft, krävande och med idel guldkanter.

Slutspel

Kvartsfinal

Lunds BK – IFK Malmö 1 5-3
Mål:
1-0 (1) N.N, 2-0 (2) N.N, 2-1 (3) Dardan Behrami, 3-1 (10) N.N, 4-1 (13) N.N, 4-2 (13) Shadi Romi, 5-2 (14) N.N, 5-3 (14) Adam Nordkvist
Målassist:
Varningar:
Matchens lirare: Adam Nordkvist & Dino Mesic
Kommentar: Tre av åtta spelare låg nerbäddade i sjukdom dagen före, men med lojaliteten till sitt lag återfanns de i Baltiska Hallen när så kvartsfinalspelet drog igång. Målvakten Nils Löfberg hade inte tränat på en vecka, likaså lagkaptenen Shadi Romi och en av höstens notoriska målskyttar, Alaa Ahmed, hade besvärlig hosta att tygla. Laget föll dock inte på detta, utan på de nerver som hade smugit sig på "di gule" när de gjorde entré i hallen. Lägg därtill ett smart spelande, effektivt och hungrigt Lunds BK och förlusten känns lika logisk som den var bitter. Dino Mesic föll olyckligt i en duell, skadade sig betydligt värre än vad det först såg ut och tvingades utgå, liksom de två nyligen febersjuka utespelarna. Lunds BK gjorde två tidiga mål där de visade hur man bäst utnyttjade miserabelt försvarsspel.

Matchen spelades 1×14 minuter.

IFK Malmö 1: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Dardan Behrami, Dino Mesic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic.