Ute råder det ännu vinterkyla, men det är ingenting som hindrar IFK Malmös P96 från att redan på lördagen spela sin första träningsmatch för året. Premiären sker hemma på en av Stadions konstgräsplaner och för motståndet svarar Lilla Torg FF.

Matchen, som har avspark klockan 11:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.

Startelvan (4-4-2): Bilal Amin Lagoun – Osama Kassem, Zakaria Awad, Yusuf Wali, Emir Rahman – Ali Alkhafadji, Agon Ajeti, Saber Azizi, Drin Ajeti – Mostafa Omar, Muhammad Jammal. Avbytare: Benhur Menghis, Blend Karim, Khaled Abdul Rahim, Oscar Hansson.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96: Den här matchen, årets första, mot Lilla Torg FF är något som vi verkligen har sett fram emot. Vi ska också försöka göra vårt bästa och få igång det passningsspelet som vi vet att vi kan prestera när vi är som allra bäst.

Samtidigt vet vi att Lilla Torg har ett bra lag och dem kan ställa till det för oss, men om vi är på topp och spelar vårt spel så kommer det att gå hur bra som helst. Vi kommer att göra vårt bästa för att spela en fin fotboll och försöka jobba som ett lag, därför kommer det att gå hur bra som helst imorgon.

I lördagens match ska tre nya spelare få chansen att visa upp sig. 

  • Yusuf Wali, som spelade med Real FC Malmö när laget var i Oxie IF, är en försvarare som är snabb och stark i kroppen.
  • Mittfältaren Ali Alkhafadji från BK Olympic är en mycket bra teknisk spelare som kan göra det lilla extra på plan. Han är snabb, har ett bra skott och är en bra passningsspelare.
  • Anfallaren från Husie IF, Muhammad Jammal, är en teknisk och snabb anfallare som kan göra mål från olika vinklar.