Inför P95 – Trelleborgs FF

Trelleborgs FF står för lördagens motstånd när IFK Malmös P95 spelar sin andra träningsmatch. Skadeläget ser en aning bättre ut för "di gule" som hoppas på att följa upp förra helgens stabila spel.
 
Lördagen kommer att bjuda på uppehållsväder, i stort sett vindstilla och en temperatur runt noll grader. Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) är i yppersta skick vilket ger de bästa förutsättningarna när gästande Trelleborgs FF kommer på besök.
 
"Di gule" har genomfört ytterligare tre tempofyllda träningspass sedan förra träningsmatchen då hemmastarka IFK Malmö visade sig vara både ett och två nummer för stora för Kvarnby IK (6-1).
 
Skadeläget ser en aning bättre ut än tidigare, även om flera spelare dras med skavanker, träningsvärk och ömma muskler rent allmänt. Förra helgen kunde ”gulingarna” endast ställa upp med elva friska spelare, men situationen har ljusnat betydligt inför säsongens andra träningsmatch.
 
Dino Mesic (ljumskar), förra årets interna skyttekung, börjar nästa kunna gå för fullt på träningarna. För anfallaren Alaa Ahmed ser det fortfarande mörkt ut (överansträngd lårmuskel) och likaså för mittfältsdirigenten Patchicco Diallo vars ömma knä har en längre rehabilitering att vänta. Nigel Jackman, tvåa i den interna skytteligan ifjol, har besvärats av ögoninflammation och hoppas självfallet på spel på lördag. Övriga i truppen ser både friskare och kvickare ut än tidigare.
 
Under lördagens match kommer två provspelare att testas, en försvarare som är känd av IFK-anhängarna sedan tidigare samt en ny offensiv kraft. Spelarna har gjort ett pass med laget och det ska bli kul att se vad de kan uträtta på så kort tid.
 
Säsongen 2008 möttes IFK Malmö och Trelleborgs FF två gånger i seriespelet. Under våren bortavann "di gule" på Vångavallen med uddamålet (2-1) och stor matchhjälte blev Nils Löfberg som räddade en av två straffsparkar i matchen, som också visade sig bli hemmalagets två enda avslut. Under hösten kunde "di gule" inkassera sin andra raka seger mot gästande Trelleborgs FF (2-0) efter att ha vunnit avsluten med övertygande 14-0.
 
Vi är nu uppe i tre veckors träning och vårt positionsspel blir allt bättre. Aggressiviteten och kommunikationen arbetar vi vidare med och vi hoppas att vår press/understöd kan höjas ytterligare en nivå. Vi hoppas också att vi kan slå an takten/tempot i matchen och välja ett högt sådant – ofta och länge under matcherna. Självfallet blir vårt passningsspel nyckeln till vårt anfallsspel och det är glädjande att de båda mittfältarna Adam Nordkvist och Joy Hossain är tillbaka i laget. Även Edwin Adolfsson är tillbaka efter viss tids sjukdom.
 
Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed (testas matchdagen), Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Isak Listring, Joy Hossain, Lukas Dalström, Nigel Jackman (testas matchdagen), Oscar Hansson, Safet Besic, Samim Saadat (testas matchdagen), Shadi Romi, Stefan Vagic samt två provspelare.