Inför IFK Malmö – Lilla Torg FF

Ett par månader har gått sedan Jörgen Ohlsson och Hasse Mattisson tog över som tränare i IFK Malmö. De nya tränarna får på lördagen också chansen att se sina spelare i aktion då "di gule" spelar årets första träningsmatch mot division 2-konkurrenten Lilla Torg FF.
 
Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.
 
Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, Ali Burrniku, André Birgersson, Anes Mravac, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugmovic, Elvir Biberic, Jetullah Bahtiri, Karim El hage, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Måns Sörensson, Nzams Bwene, Robert Kjellin, Toni Parlov.
 
Aktuellt: Ett nionde nyförvärv blev tidigare i veckan klart för IFK Malmö. Det handlar om den 19-årige försvararen Anes Mravac som lånas in från samarbetsklubben Malmö FF. Han är också med i den uttagna 19-mannatruppen till träningsmatchen mot Lilla Torg FF.
 
Det kan bli fler gula nyförvärv framöver. Såväl mittfältaren Jetullah Bahtiri, som i år inte fick förnyat kontrakt med Trelleborgs FF, den tidigare IFK-backen Mustafa Arezoo från Kulladals FF och kameruanske anfallaren Nzams Bwene, får chansen att visa framfötterna på lördagen.
 
Åtta namn är däremot indisponibla. Baris Hümmet, Hasse Mattisson och Mak Dzonlagic besväras samtliga av knäskador, Jörgen Svensson och Philip Milenkovic har problem med ljumskarna, Robinn Sander med en höft, Tobias Rosenlind har ont i hälen och George Safi är sjuk.
 
Värst är det med Mak Dzonlagic, ett av MFF-förvärven, som vred till knäet i förra veckan och beräknas vara borta i två månader. Övriga spelare väntas däremot vara tillbaka inom kort, flertalet redan till kommande helgs match mot Ramlösa Södra FF.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö:
Det är bra om vi kan få se lite av vad vi har kört på träningarna när vi nu äntligen går ut på planen för att spela match. Vi har som bekant en del nya spelare som inte har varit med oss särskilt länge, men jag tror inte att det ska orsaka några problem.
 
Jag tycker att Lilla Torg FF är ett lagom motstånd att börja emot. Det är ett lag som, liksom vi, försöker rulla boll och jag tror därför att det kan bli en bra match. Vad resultatet blir är dock inte det viktigaste i början, utan huvudsaken är vi kan se intentioner i spelet.