Bara segern fattades för IFK Malmö

För division 2-laget IFK Malmö ser det allt ljusare ut. I tisdagens träningsmatch mot samarbetsklubben Malmö FF:s juniorbetonade U21-lag var det egentligen bara det oavgjorda resultatet, 1-1 (1-1), som smakade lite beskt.

Jörgen Ohlsson, den årsfärske gule tränaren, kunde därför för andra matchen i rad, glädja sig åt ett stundtals riktigt bra gult spel.

– Det tar sig, det gör det absolut och i den här matchen skapade vi också en hel del målchanser. Däremot kändes det som att vi borde ha gjort något mål till – och sett till vad som skapades även vunnit matchen.

Det mesta i matchen utspelade sig så länge det fortfarande var ljust runt konstgräsplan 10 på Stadionområdet.

Spelet böljade hela tiden fram och tillbaka, men det var "di gule" som skapade mest och tog också ledningen i den 19:e minuten efter ett rejält missförstånd i MFF-försvaret.

En höjdboll från André Birgersson damp ner i straffområdet. MFF:aren Nenad Stojadinovic skulle därefter nicka undan – det blev istället förbi målvakten Dejan Garaca och sedan kunde Blerim Mullici enkelt rulla in bollen i öppet mål.

Drygt tio minuter senare kvitterade dock Malmö FF – efter en spelmässigt bra period – genom juniorlandslagsmannen Pontus Jansson.

Minuterna före paus radade IFK Malmös anfallsduo Måns Sörensson-Blerim Mullici upp fyra riktigt heta chanser. De var i varje fall tillräckligt heta för att det skulle ha varit mål om inte MFF-målvakten Dejan Garaca storspelat.

– Hela matchen spelades i ett högt tempo och vårt kontringsspel var riktigt vasst. Det var bara en lite bättre utdelning framåt som vi saknade, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Under den andra halvleken – där det emellanåt var svårt att urskilja spelarna på grund av den dåliga belysningen hände det betydligt mindre.

Demokrat Maxhuni, som spelade till vänster på mittfältet, var den som utmärkte sig lite i extra i ett ganska homogent IFK Malmö.

– Jag är nöjd med insatsen och med alla mina spelare. Det var särskilt positivt att vi ännu en gång orkade hela matchen och även skapade chanser in i det sista, betonade "di gules" tränare Jörgen Ohlsson.

Malmö FF ställde, bortsett från de tre A-truppsspelarna Joakim Nilsson, Dejan Garaca och Jiloan Hamad, upp med ett rent juniorlag. Joakim Nilsson, innermittfältare och den mest rutinerade av de tre, var planens bäste spelare.

STARTELVORNA

Malmö FF (4-4-2): Dejan Garaca – Per Holm, Ezvin Ahmetovic, Nenad Stojadinovic, Tobias Malm – Jiloan Hamad, Joakim Nilsson (lk), Tuomas Tyystälä, Muamet Asanovski – Pontus Jansson, Hamid Alamin. Avbytare: Dardan Rexhepi (Hamid Alamin 46), Hicham Ali (Muamet Asanovski 59), Patrik Karlsson (Nenad Stojadinovic 72), Robin Simovic (Pontus Jansson 72), Jetmir Useinovski, Nikola Petkovski, Skerdilaid Gashi, Max-Ludwig Gustafsson (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Mustafa Arezoo, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Måns Sörensson, Blerim Mullici. Avbytare: Ali Burrniku (Robinn Sander 71), Edis Djugumovic (Måns Sörensson 81), Marko Knezevic (Blerim Mullici 81), Dzevad Nezirevic, Toni Parlov, Marco Lindholm-Passanante.