Hyllie IK – IFK Malmö i MM

Fotbollklubbarnas Samorganisation höll sitt årsmöte på onsdagen och i samband med det lottades också Malmömästerskapet för seniorer. Lite sensationellt var det att IFK Malmö, som går in först i omgång 2, för tredje året i rad fick bortamatch mot division 4-klubben Hyllie IK/Vintrie IK på sin lott.

För "di gule" innebär det därmed chans till revansch. Det är nu fem år sedan IFK Malmö senast vann en match i Malmömästerskapet och såväl 2007 som 2008 var det just Hyllie IK/Vintrie IK som stod i vägen.

Första året slutade matchen mot dåvarande Vintrie IK 0-1, medan det ifjol blev respass med 7-8 efter straffar.

Fakta/Lottningen i sin helhet

Omgång 1 (förberedande omgång):
KFS Prespa Birlik – FC Möllan (vinnaren möter Malmö City FC), Håkanstorps BK – Heleneholms SK (vinnaren möter Kvarnby IK), BK Vången – BK Kick (vinnaren möter IF Limhamn Bunkeflo 2007), Nydala IF – BK Flagg (vinnaren möter IFK Klagshamn).

Omgång 2: KSF Prespa Birlik/FC Möllan – Malmö City FC, Hyllie IK – IFK Malmö, Håkanstorps BK/Heleneholms SK – Kvarnby IK, Oxie IF – FC Rosengård, Eriksfälts FF – Lilla Torg FF, BK Vången/BK Kick – IF Limhamn Bunkeflo 2007, Nydala IF/BK Flagg – IFK Klagshamn, BK Olympic – FBK Balkan.