Bedrövlig insats av IFK Malmö

IFK Malmö passade på att testa en del nya spelare från start i lördagens träningsmatch mot division 3-klubben IFK Trelleborg. Det var dock ett test som inte alls föll väl ut för "di gule" som efter att ha gjort en direkt bedrövlig match förlorade med hela 0-3 (0-2).

Den gule tränaren Jörgen Ohlsson gjorde heller inget direkt för att dölja sin besvikelse efter matchen.

– Det här var inte alls bra, det kändes som att inte alla spelare var beredda lägga ner full energi på matchen och bara gick på 60 till 70 procent av sin kapacitet, sade Jörgen Ohlsson till ifkmalmo.com.

– Jag kräver betydligt mer än vad de visade idag (läs lördag). Man måste alltid ha för avsikt att ge järnet och gå in i duellerna, annars kan det mycket väl gå på det här sättet.

En del förändringar, däribland ett helt nytt anfallsspar i Marko Knezevic och Dzevad Nezirevic, testades då man på lördagen spelade mot en division lägre placerade IFK Trelleborg, tränat av IFK Malmö-bekantingen Jimmi Olsson.

Men redan på ett tidigt stadium kändes det som att det här inte skulle bli någon trevlig match för hemmalaget.

De offensiva attackerna var få och när man väl kom över på IFK Trelleborgs planhalva hade man svårt att komma till ordentliga avslut. Tillfällena då IFK Malmö kunde oroa på allvar var därför tämligen lätträknade.

IFK Trelleborg var betydligt hetare och såg till att utnyttja de chanser man skapade. Redan i den 13:e minuten kunde Trelleborg också ta ledningen sedan veteranen Martin Nordblad slitit sig loss och tryckt dit 1-0 från nära håll.

Fem minuter före paus ökade Martin Nordblad på till 2-0 och direkt i upptakten av andra halvlek gjorde Magnus Bönnemark, som 2007 och 2008 spelade i "di gule", 3-0 på ett skott från 25 meter.

– Jag tycker att vi borde ha klarat av att göra mål på ett division 3-lag. De hade ungefär lika många målchanser som vi, men de gjorde mål på sina, påpekade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, som därefter försökte sig på att förklara varför man inte presterade bättre.

– Det är svårt att möta lag från andra serier och särskilt de som spelar under oss själva. Vi måste vara fullt koncentrerade i varje match, medan det som mot IFK Trelleborg hade varit okej om vi hade kommit upp i 90 procent av vår spelmässiga nivå.

Han ångrade inte på något sätt att han lät testa en del nya spelare från start, men höll med om att det inte var någon som var särskilt lyckad.

– Jag kan knappast påstå att det var någon spelare som var bra. Samtidigt försöker vi gå runt på alla spelarna för tillfället och det gäller att visa upp sig när man får chansen, sade Jörgen Ohlsson.

Det gnälldes lite för mycket bland IFK Malmö-spelarna och detta resulterade i gult kort för såväl Anes Mravac som Blerim Mullici.

Med kvarten kvar att spela knuffade dessutom Elvir Biberic till en motståndare och åkte på ett rött kort. Eftersom det handlade om en grov utvisning fick "di gule" däremot inte sätta in någon annan spelare som annars är "standard" i träningsmatcher.

– Det var dumt gjort och han kan nog vänta sig ett par eller några matchers avstängning. Vi får bara hoppas att straffet är avtjänat innan serien börjar, betonade Jörgen Ohlsson.

Startelvan (4-4-2):
Marco Lindholm-PassananteMustafa Arezoo, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, Ahmedin Sudic – Edis Djugumovic, Elvir Biberic, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Marko Knezevic, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Blerim Mullici (Dzevad Nezirevic 63), Måns Sörensson (Marko Knezevic 63), Robinn Sander (Ali Burrniku 71), Toni Parlov, Festim Bytyqi (målvakt).